Bursa’da Başkan Bozbey’den o isimlere geri dönün talimatı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey imzalı yayınlanan genelgedeki dikkat çeken bir bölümü köşesinde paylaştı…

Bursa’da Başkan Bozbey’den o isimlere geri dönün talimatı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bayram dönüşü başlanılan ilk mesai gününe Büyükşehir’de tüm bürokratları ve birimleri ilgilendiren başkanlık genelgesi yayınlandı.

Başkan Bozbey, 31 Mart gecesinde ortaya çıkan tablo ile birlikte izne çıkan genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ile bağlı şirket müdürleri ve bunların yerini dolduran tüm yöneticilerin ikinci bir duyuruya kadar izinlerini yarıda keserek görev yerlerine geri dönmeleri talimatı yayınlandı. İzindeki tüm Büyükşehir bürokratlarına bağlı birimler aracılığıyla, ‘geri dönün’ emri verildi.

Büyükşehir Belediyesi tarihinde bununda çok radikal bir karar olduğunu düşünüyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyelerde sadece acil durum ve afet anlarında izindeki personelini geri çağrıldığını hatırlıyoruz.

Dön çağrısının, Büyükşehir Belediyesi’ndeki seçim sonrası makamları boşaltma, yeni atamaları tamamlama, eski yönetimle çalışmış bürokratların vakit kaybetmeksizin görevden alınmalarını hızlandırma adına yapıldığı dillendiriliyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde daha ne gibi başkanlık genelgeleri yayınlanacak?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X