Bursa’da bayram hareketliliği

Bursa’da bayrama sayılı günler kala, vatandaşlar çarşı-pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Hafta sonu olması nedeniyle, inanç turizmi bakımından şehrin önemli ziyaret durakları arasındaki Ulucami, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Külliyesi gibi tarihi mekanlar da ziyaretçi akınına uğruyor.

Bursa’da bayram hareketliliği

Sercan YAVUZ

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Bursa’da bayram hareketliliği yaşanıyor.

Bursalılar, her bayram olduğu gibi alışveriş için yine tarihi Kapalıçarşı, Uzun Çarşı ve Tuz Pazarı Çarşısı’nda yoğunluk oluşturdu.

[Fotoğraf: Sercan Yavuz]
En yoğun ilgiyi ise bayramların vazgeçilmezi şeker, çikolata, kahve, kuruyemiş ve kolonya gibi ikramlık ürünlerin yer aldığı tezgahlar gördü.

Çocuklarına bayramlık almak isteyen vatandaşlar da bütçelerine uygun tezgah aradı.

Çarşılardaki bu hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken, bazı vatandaşlar ise tercihlerini alışveriş merkezlerinden yana kullandı.

TARİHİ MEKANLAR DA DOLDU

Öte yandan, her köşesi tarih kokan Bursa’da, kent merkezindeki Ulucami, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Külliyesi gibi tarihi mekanlar da ziyaretçi akınına uğruyor.

İnanç turizmi bakımından şehrin önemli ziyaret durakları arasında bulunan bu tarihi yapılar, ziyaretçilerini manevi atmosferiyle etkiliyor.

Yaklaşık 700 yıldır ticaretin kalbi konumundaki Koza Han’ın da içinde bulunduğu Tarihi Hanlar Bölgesi’ne gelenler ise, Bursa’ya özgü hediyelik eşyalar ile ipek ürünlere ilgi gösteriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X