Bursa’da belediye başkanına saldırıda karar!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ı bacağından vuran Çağdaş Yıldız, 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

Bursa’da belediye başkanına saldırıda karar!

HALİL ÖZÇOBAN

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Başbakan Davutoğlu’nun 16 Ekim günü Bursa mitinginde, makamına gelen Çağdaş Yıldız’ın (33) silahlı saldırısında sağ bacağından yaralanmıştı. Olayın ardından tutuklanan Çağdaş Yıldız  Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  “Kasten Yaralama” suçundan son kez hakim karşısına çıktı.

İki çocuk babası Çağdaş Yıldız daha önceki ifadesinde ‘Başkanla özel görüşmek istedim. İçeride bulunan özel kalem personelini dışarıya çıkarttı. İhaleleri neden kendi tarafına veriyorsun dediğimde, ‘bana oy mu verdiniz’ deyince tahrik oldum. Oturduğum yerden kalkıp, bacaklarına bir el ateş ettim. Daha sonra silahımı bırakıp, odaya girenlerden polis çağırmalarını istedim” demişti.

“PİŞMANIM, TAHLİYEMİ İSTİYORUM”

Yıldız bugünkü duruşmada karar öncesi son sözünde, “Olay aniden gelişti. Aramızda husumet yoktur. Pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.

Kararını açıklayan hakim, Çağdaş Yıldız’ı, Başkan Yener Acar’ı yaraladığı için 3 yıl 6 ay 15 gün, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 3 ay hapis cezası olmak üzere toplam 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Duruşma sonunda Çağdaş Yıldız tahliye edildi.

YARGITAY ONARSA YENİDEN CEZAEVİNE

Karar Yargıtay tarafından onanırsa 5 aydır tutuklu bulunan Yıldız geri kalan cezasını çekmek için tekrar cezaevine girecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X