Bursa’da bin 200’e yakın hükümlü kamuda çalışıyor

Hükümlülerin topluma kazandırılmasında önemli rolü olan Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki bir programla kuruluşunun 10. yılını kutladı.

Bursa’da bin 200’e yakın hükümlü kamuda çalışıyor

HALİL ÖZÇOBAN

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, kutlama programında yaptığı konuşmada Bursa’da 10 yıl önce 7 odalı bir yerde 12 personel ile iş başı yapan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün, bugün 2 bin 500 metrekarelik binada 82 personel ile hizmet verdiğini anlattı. 

Başsavcı Şahin, Denetimlik Serbestlik Müdürlüğü’nün hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması için önemli rolü olduğunu belirterek,  ‘Bursa’da bin 195 hükümlü halen çeşitli kamu kurumlarında çalışıyor. Bu insanları topluma kazandırmalıyız. Kurumlarımızdan bu konuda çekinmemelerini ve bizden talepte bulunmalarını bekliyoruz. Halen, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde infazı devam etmekte olan 9 bin 128 hükümlü bulunuyor’ şeklinde konuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, hükümlülere takılan elektronik kelepçe ile diğer takip sistemlerini de inceledi. 

Başsavcı’dan kamu kurumundaki idarecilere çağrı: “Hükümlü çalıştırmak için çekingen davranmayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X