Bursa’da bin polisle uyuşturucu tacirlerine şafak baskını

Bursa’da şafak vakti yapılan uyuşturucu operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı. Özel Harekat Polislerinin koçbaşı ile kapı kırarak baskın yaptığı anlar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ve silah ele geç

Bursa’da bin polisle uyuşturucu tacirlerine şafak baskını

BÜLENT CİVANOĞLU – HAKAN GÖNÜL / OLAY

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Ekipleri, 16 mahallede, 50 farklı adreste uyuşturucu ticareti yapıldığını tespit etti.

Emniyret, Narkotik’in yanı sıra Özel Harekat Ekipleri, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerinin bulunduğu bin polis, şafak vakti operasyon için düğmeye bastı ekipler, eş zamanlı olarak 50 farklı adrese operasyon düzenledi. Özel Harekat Ekipleri, uzun namlulu silahlar ile bölgede geniş güvenlik önlemi alarak, koçbaşı ile evlerin kapılarını kırdı.

Evlere baskın düzenleyen ekipler, şüpheli şahıslari yere yatirarak kelepçeledi. Narkotik Köpeği Alfa, evde arama yaparak evin çatısına gizlenmiş esrarı buldu. “Şafak 16” operasyonun da toplamda 50 şüpheli gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Aramalarda 550 gram metamfetamin, 150 gram scunk, 51 kilo esrar, 1750 tane extacy hap, 500 gram sentetik uyuşturucu, 7 adet ruhsatsız silah geçirildi.

Nefes kesen operasyon kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Öte yandan, Bursa polisi, 38 farklı sokak ve cadde de uygulama noktası oluştururken 7 metro istasyonun da ise  şok baskınlar yaptı. Şüpheli şahısların üstleri ve çantaları arandı Trafiğe açık alanda yapılan uygulamalarda ise ehliyet, ruhsat ve GBT sorgusu yapıldı. 11 otomobil trafikten men edilirken aranması olan 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan süpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

İl genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonu, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da yakından takip etti. Operasyonun ardından açıklama yapan Yıldız, “Bursa Şafak 16, ismini verdiğimiz operasyonumuzu bu sabah gerçekleştirdik, ailelerimizin huzuru için, annelerimizin rahat uyuması için uyuşturucunun kökünü kazıyana  kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X