Bursa’da bir devir sona erdi! İşte yeni başkan

Bursalı esnaf yeni başkanını seçmek üzere dün sandık başına gitti. 29 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Arif Tak 300 oy alarak seçimi kaybetti. BESOB’un yeni başkanı 470 oyla Fahrettin Bilgit oldu.

Bursa’da bir devir sona erdi! İşte yeni başkan

DERYA DEMİR PINAR

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (BESOB) aylardır devam eden seçim maratonu sona erdi. Oda seçimlerinin ardından Birlik başkanlığı için Arif Tak, Fahrettin Bilgit ve Ali Özkan İlhan adaylığını açıklamıştı. İlhan daha sonra yarıştan çekilmiş ve Bilgit’e destek vereceğini belirtmişti. Esnaf yeni başkanını seçmek üzere Beşevler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki BESOB Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda sandık başına gitti.

Burada 29 yıllık mevcut Başkan Arif Tak ile başkanvekili Fahrettin Bilgit’in listeleri yarıştı. Ancak daha önce Bilgit’e desteğini açıklayan Ali Özkan İlhan son anda listeden çıktı. Denetim ve faaliyet raporları ile bütçenin görüşülmesinin ardından konuşma yapan Fahrettin Bilgit, ‘’Artık kolları sıvayıp işe koyulmalıyız. Değişim rüzgârlarına kapılmak yerine değişimi yöneten olmak zorundayız. Kendimizi de işimizi de geliştireceğiz. Odalarımızın üye sayılarını artırmak için iş yeri denetimlerini artıracağız” dedi.

ESNAFIN SESİNİ HERKES DUYACAK

Projelerini anlatan Bilgit, üniversite işbirliğiyle yetişmiş çalışan ihtiyacını karşılayacaklarını, Çataltepe projesini çözeceklerin dile getirdi. Her ay bir ilçede toplantı yaparak yerel yönetimlerle çözüm için harekete geçeceklerini belirten Bilgit, şöyle devam etti: ‘’Herkes Bursa esnafının sesini duyup, farkına varacak. İşi ve esnafı geliştiren eğitimlere ev sahipliği yapacağız. ‘Esnaf kart’ projesini hayata geçirip, toplu taşımadan farklı hizmet sektörlerine kadar esnafın birlik ve gücünü kullanıp indirimli alışverişin gerçekleşmesini sağlayacağız. Parekende yasasıyla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kırmadan dökmeden çalışacağız. Mücadelemizi Bursa esnafı için yapacağız. Tek bir sözüm var, çok çalışacağız. Tüm yönetimimiz görevinin hakkını verecek.”

TAK: ABD BAŞKANI 83 YAŞINDA

Arif Tak, konuşma için kürsüye çıktığı esnada rakibi Fahrettin Bilgit’i yanına davet etti. Bilgit ile tokalaşan Tak, ‘’Fahrettin Bey benden bir şeyler öğrenmiş, hayırlı olsun” dedi. Geçmiş yıllarda esnaf ve sanatkârların hiç hesap edilmediğini vurgulayan Tak, bunun kendi dönemlerinde gerçekleştiğine dikkati çekti. Tak, şunları kaydetti: ‘’Düğününde de cenazesinde de hastasında da varız. Odalarımız çok önemli noktalara geldi. BESOB her yere davet edilir oldu. İçimize fitne girdi ama ben bu teşkilata sıkıntı verdirmem. Bu teşkilat ayakta ve Bursa’nın gözdesidir. Parasal konularda sıkıntımız olabilir ama bunun çaresini bulup odalarımızı ekonomik yönden rahatlatacağız, kalkındıracağız. Şu an içinde bulunduğunuz binayı birliğimize ben parasız mâl ettim. Bunu kim yapabilirdi? Yaşlandığımı düşündükleri için karşıma adaylar çıkıyor. Ama bakın ABD Başkanı 83 yaşında.”

BAŞKAN MAAŞI POLEMİĞİ

Genel kurulda BESOB başkanının maaşı polemik konusu oldu. Bursa Sebzeciler, Meyveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Mehmet Çakman, başkan maaşıyla ilgili öneride bulundu. Söz konusu maaşın 30 bin lirayı bulduğunu ileri süren Çakman, bunun 2 asgari ücrete düşürülmesini teklif etti. Teklifin ardından salonda öneriyi onaylayanlar ile onaylamayanlar arasında büyük gerginlik yaşandı. Arif Tak, maaşının 30 bin lira değil 21 bin lira olduğunu söyledi. Ocak ayından beri de maaş almadığına işaret eden Tak, ‘’Mehmet Çakman kendisini yönetime almam için çok değişik baskılar yaptı. Onun başka bir konusu var onu bir ayıklasın, görelim ondan sonra kabul edelim. Bize çamur atmaya çalıştı. Bunun olmaması lazım” dedi. Yapılan oylamada maaşın aynı şekilde kalması oy çokluğu ile kabul edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Kıran kırana geçen yarışta sandıklar açılınca heyecan daha da arttı. Genel kurulda 776 kişi oy kullandı. 770 oyun geçerli sayıldığı genel kurulda, 6 oy ise geçersiz oldu. Arif Tak 300 oy alırken, rakibi Fahrettin Bilgiç ise 470 oy alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Fahrettin Bilgit başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Fahrettin Tüccaroğlu, Mustafa Ocak, Mümtaz Aslan, Bahattin Korkmaz, Necip Daş, Yusuf Aydın, İlhami Kösem ve Erdal Çelebi’den oluştu.

ÖNÜMÜZDE UZUN BİR SÜREÇ VAR

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, sonuçlar açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Kazanan ya da kaybeden diye bir şey olmadığına vurgu yapan Bilgit, ‘’Kazanan BESOB. Önümüzde uzun bir süreç var ve çalışmalıyız. Hizmet eder ve sorunları çözersek o zaman görevimizi yapmış oluruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X