Bursa’da bir ilçenin kaderini değiştirecek proje!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın bir ilçesinde çalışmasının startı verilen önemli bir merkezin detaylarını bugğnkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da bir ilçenin kaderini değiştirecek proje!

Yılmaz, yazısında şu ifadelri kullandı:

Yıllardır… Onu proje fabrikası olarak tanıyor, zaman zaman da bu sütunlarda konuk ediyoruz. Faruk Polat 25 yıldır Bursa sevgisiyle, Bursa için projeler üretiyor. Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği Başkanı olarak kent kültürüne katkı sağlıyor.

Son dönem de…

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi kimliğiyle ürettiği projeler için, “İl Başkanımız Sayın Davut Gürkan önderliğinde Bursa için çalışıyoruz” diyor.

Şimdilerde de…

Üretken kimliğiyle; Bursa için çok değerli olan sağlık turizmi alanında, dağ yöresi kaderini değiştirecek çok özel bir proje üzerinde çalışıyor.

Faruk Polat o çalışmanın önce ne olduğunu anlattı:

“Dünyada hızla gelişen yeni bir tedavi yöntemi var. Fitoterapi adı verilen bu yeni yöntem, doğal bitkilerle vücudun normal işlevine dönebilmesi için uygulanan doğal tedavi olarak biliniyor.”

Şunu vurguladı:

“Türkiye’de de fitoterapi uygulayan sağlık merkezleri sayısı hızla artıyor. Hatta, bu merkezlerdeki tedavide kullanılan özel otlar, havası ve toprağı temiz olduğu için Rusya’nın Sibiryası’ndan Moğolistan ve Çin’e kadar uzanan Altay Dağları’ndan toplanıp getiriliyor.”

Önemsediği şu:

“Orhaneli bölgemiz havası, suyu, toprağı temiz bakir bir bölge. Altay Dağları’ndan getirilen ot ve bitkiler pekala burada yetiştirilebilir.”

Düşüncesi de şu:

“Dağ yöresinde kırsal turizm adına projeler geliştiriliyor. Fitoterapi dağ yöresi için yepyeni bir açılım olabilir. Orhaneli de bungolov evler yanında sağlık turizminde dünyanın ilgisini çekecek fitoterapi merkezi olabilir.”

Attığı ilk adımı da açıkladı:

“Orhaneli Belediye Başkanımız Ali Aykurt’la yatırımcı Dr. Özcan Uzun ve otlardan yağı çıkarılmasını sağlayan Aromaterapi Uzmanı Nedret Öztürk’ü bir araya getirdik.”

Ardından da…

Şimdilerde, Orhaneli bölgesinde Fitoterapi Merkezi’nin nereye kurulabileceği çalışmasının başlatıldığını ekledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X