‘Bursa’da bir ilki başardık’

HDP barajı aşınca Bursa’dan milletvekili seçilen Asiye Kolçak, Bursa’da artık yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

‘Bursa’da bir ilki başardık’

ASLIHAN AYDIN

Tüm halklara teşekkür eden Kolçak, “HDP büyük insanlığa ‘evet’ dedi. Başından beri bu sonuca inanıyorduk. Bursa’da biz bir ilki başardık. 2’inci sıra adayımızın da kazanması gerekiyordu” dedi.

Kazananın halkların mücadelesi, kardeşliği olduğunu vurgulayan Kolçak, “Ayrıca bu başarı emekçilerin ve kadınlarındır. Kaybeden barış düşmanları, kaybeden Diyarbakır’da, Erzurum’da Bingöl’de bize saldıranlar ve barışı sabote edenlerdir. Barış ve kardeşliği getireceğiz. Ülkenin tüm halkları bunu hakediyor” diye konuştu. 

MÜCADELE EDECEĞİM

Sonucun demokrasi açısından bir kazanım olduğunu ifade eden Kolçak, “Bursa’da kadın sorunundan, emekçi sorununa, işsizlikten, temel hak ve özgürlük sorunlarına karşı tüm gücümle mücadele vermeye çalışacağım” dedi.

Meclis’te kapısının herkese açık olduğunun altını çizen Kolçak, “Bursa’da yaşanan tüm sıkıntılar için her zaman arayabilirler” diye konuştu. 

SESİMİZİ SANDIKTA DUYURDUK

HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün de, sonucun Türkiye demokrasisine bir armağan olduğunu söyledi. Akgün, “Artık baraj anlamsız hale gelmiştir. Barajların arkasına sığınanların manasızlığı da ortaya çıkmıştır. Bundan böyle Bursa HDP’siz ve HDP’li Bursa olarak anılacaktır” dedi.

HDP Bursa İl Eş Başkanı Kezban Dumlu ise seçim sonucunun Türkiye siyasetinin bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Dumlu, bu sonuca layık olmayaca çalışacaklarını dile getirerek, “Yapılan saldırılara sessiz kaldık ama bugün sesimizi sandıklarda duyurduk.Çok mutluyuz. Barış, eşitlik, adalet ve demokrasi kazandı” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X