Bursa’da bir muhtarın 15 yıllık feryadı; ‘Sesimi duyan yok mu?’

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın’ın İbni Sina İlkokulu için 15 yıldır verdiği mücadeleyi köşesine taşıdı…

Bursa’da bir muhtarın 15 yıllık feryadı; ‘Sesimi duyan yok mu?’
Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Sakarya Mahallesi‘nde İbni Sina İlkokulu 1960 yılında yapılmış. Aradan tam 65 yıl, yani yarım asır geçmiş. Muhtar Nusret Aydın okulun riskli olduğunu ileri sürerek yıllardır yenilenmesi için çabalıyor. Biz de bundan 5 yılla evvel, ‘Sakarya Muhtarının feryadını kim duyacak’ başlığıyla konuyu köşemize taşımışız.
Önceki gün Muhtar Aydın hatırlattı. Yazıyı yazalı 5 yıl olmuş. Kendisi 15 yıldır mücadele ettiğini söyledi. ‘Sesimi duyan yok mu’ diye bir kez daha sordu.
Gerçi o vakit Başbakan Yardımcı Bursa eski milletvekili Hakan Çavuşoğlu konuya el atmıştı ama galiba bir netice alınamamış.
Muhtar yine ısrarcı.
Bursa‘daki devlet büyüklerinden ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin‘nden tekrar talep ediyor.
Muhtarın sesi, Allah korusun okulda bir sıkıntı olmadan duyulmalı. Bir hayırsever bu işi üstlenirse sorun da çözülmüş, endişeler ortadan kalkmış olur.
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş‘ın yenileme talebini inceleyeceğini düşünüyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X