Bursa’da bir rüya gerçek oluyor! İlk elektrikli şehir içi otomobil bakın nerede yapılacak?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da iki yıl önce projesine başlanan ilk elektrikli şehir içi otomobille ilgili heyecan verici yeni bilgileri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da bir rüya gerçek oluyor! İlk elektrikli şehir içi otomobil bakın nerede yapılacak?

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Çalışmalar yeni değil… İnegöl’de Erhun Metal, Lenova Mobilya, Yol Living Mobilya, Saloni ortaklığıyla oluşturulan Amperino Otomotiv iki yıl önce projeye başladı.

Hedefte…

Şehir içi yollarda kullanılabilecek elektrikli otomobil vardı. Geride bıraktığımız yaz aylarında da L7 sınıfı olan ve büyük heyecana yol açan projenin ilk tanıtımı yapıldı.

Ardından da…

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın katılımıyla, yönetim kurulu olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a projenin son durumunu anlattılar.

Dönüşlerinde…

Amperino Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven şu bilgileri verdi:

“İnegöl’de üreteceğimiz 15 kilowat gücünde elektrikli otomobil şehir içi yollarda kullanmak üzere tasarlandı. Elektrikli aracımız 90 kilometre maksimum hıza ulaşabilecek, 150 kilometre menzili olacak. Teknik ve tasarımı yüzde 90 hazır”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X