Bursa’da bonzai eğitimi

Halk arasında ‘bonzai’ olarak bilinen sentetik kannabinoid türü uyuşturucu kullanımına bağlı sağlık sorunu yaşayanlara daha kolay tanı koyabilmeleri için Bursa’daki acil servis çalışanlarına eğitim verildi.

Bursa’da bonzai eğitimi

Bursa’da bir çok hastanedeki acil servis çalışanları bu kapsamda Ataevler’de bulunan Bursa Kamu Hastaneler Birliği hizmet binası konferans salonunda düzenlenen eğitimlere katıldı. Çekirge Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Meral Leman Özkan, Bursa Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Mustafa Turan, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dinçer Yılmaz ve Psikiyatri Uzmanı Çetin Turan’ın verdiği eğitimlere acil tıp uzmanı ve pratisyen hekimler de katıldı.

Verilen eğitimin amacının tabiplerin sentetik kannabinoid türü uyuşturucu madde konusunda bilgilendirilmesi olduğu belirtilirken, acil servis hizmeti sunan tüm sağlık tesislerinde, akut madde alımı, ilaç ve madde zehirlenmesi vakalarını karşılayan tüm pratisyen hekimlere bu eğitimlerin verilmesi planlandığı açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X