Bursa’da bu ihale kriz çıkarmıştı! Yeni öneri var…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getiren Elektronik Denetleme Sistemi ihalesiyle ilgili yeni bir öneriyi bugünkü köşesinde paylaştı.

Bursa’da bu ihale kriz çıkarmıştı! Yeni öneri var…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki gün bu sütunlardan Emniyet Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Büyükşehir Belediyesi’nce ihale edilen Elektronik Denetleme Sistemi’ne ilişkin Başkan Alinur Aktaş’ın, ‘garanti ceza yok’ açıklamalarına yer vermiştik.

O yazımız üzerine dün telefonla arayan CHP’li Mustafa Bozbey’den de bir değerlendirme geldi.

Bursa’daki EDS’nin Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılmasını öneren Bozbey, buradan elde edilen gelirin de hazineye kalması veya kentin diğer ulaşım yatırımlarına harcanmasını gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ihaleyi iptal etme çağrısında da bulunan Bozbey, Başkan Aktaş’ın ‘yok’ demesine rağmen, sözleşmenin 12. maddesinden kendisinin çıkardığı yoruma göre de, 10 yılda Bursalıların cebinden daha fazla ceza parası çıkacağını ileri sürdü.

İhaleyi yapan Büyükşehir Belediyesi’nin en yetkili ismi Başkan Aktaş, ‘garanti ceza yok’ demesine rağmen, anlaşılan kentte tartışma devam edecek görünüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X