Bursa’da bu ilçelerde okullar tatil!

Bursa’da sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kar hayatı olumsuz etkiledi. Kar bugün de sürecek. Sıcaklıkların eksiye düşmesiyle buz ve don tehlikesi var.

Bursa’da bu ilçelerde okullar tatil!

AYKUT GÜNGÖR

Meteorolojinin günlerdir uyardığı kar, dün Bursa’da soğuk yüzünü gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte Bursa beyaza büründü. Kar nedeniyle İnegöl ve Büyükorhan’da okullar yarın tatil edildi. Keles’te bugün eğitim yapılmadı. Kar yağışının yarın da aralıklarla sürmesi bekleniyor. Yetkililer, gece sıcaklıklarının eksi 10 derecelere düşeceğini bildirerek don uyarısı yaptılar.

İLÇELERDE DE ETKİLİ OLUYOR

Kar, Bursa’nın ilçelerinde de etkili oluyor. Keles’te önceki gün ara verilen eğitime bugün de devam edilemezken İnegöl, Orhaneli ve Büyükorhan’da yarında okullar tatil.

Gemlik’te son 15 yılın en yoğun yağışının görüldüğü bildirilirken, yüksek kesimlerdeki mahallelerin yolları kapandı. Gemlik Belediyesi ekipleri yol açma, hasta ve öğrencileri hastane ve okullara götürmek için çaba harcıyor.

YENİŞEHİR’DE YARIN TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yenişehir’de de sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, yüksek kesimlerdeki mahallelerde etkili oldu. Taşımalı sistemle ilçe merkezi ve komşu mahallelerdeki okullara öğrenci taşıyan servis minibüsleri yolların kapalı olması nedeniyle geri döndü. Yarın taşımalı eğitime ara verildi. 

İNEGÖL’DE YARIN OKULLAR TATİL

İnegöl’de de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. İlçede okullar yarın tatil edildi. Bursa-Ankara Karayolu Mezitler bölgesinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bölgede TIR’ların geçişine 2 gün boyunca izin verilmeyecek. Araçlar, İnegöl’de bekletilecek. Mustafakemalpaşa’da da yaklaşık 20 köy yolunun kapandığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X