Bursa’da bu kulüpten çok yıldız çıkar; Sigortif Sigorta Bursa Yıldız Spor Kulübü

Olay Gazetesi’nin web sitesi ‘olay.com.tr’ de yayınlanan İZ BIRAKANLAR programı bu hafta da özgün bir içerikle izleyicilerle buluştu. Programın bu bölümünde genç öğrencilerin spor ile ilgilenmesini sağlayan ve önemli başarılar elde eden ‘Bursa Yıldız Spor Kulübü’ne (BYSK) konuk olundu. Yöneticilerden antrenör Birol Demir ve kulübün sponsoru Sigortif Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Merve Güney ile söyleşiler yapıldı.

Bursa’da bu kulüpten çok yıldız çıkar; Sigortif Sigorta Bursa Yıldız Spor Kulübü

Murat GÜNAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Takım sporu olan voleybolun gençlere katkılarına değinen Birol Demir müsabakaları ve elde edilen başarıları da özetledi. 2018 yılında kurulan kulüpte kız voleybol takımı, erkek basketbol takımı bulunuyor. 2023 yılı içinde Halk Oyunları ekipleri de çıkaracak olan kulübe 100 sporcu kayıtlı. Bursa Yerel Voleybol Ligi’nde mücadele eden BYSK’nın şu andaki sponsoru Sigortif Sigorta… Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Merve Güney’in çocukları da bu kulübün sporcuları…

Bursa Yıldız Spor Kulübü Voleybol Takımı Antrenörü Birol Demir ve kulüp sponsoru Sigortif Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Merve Güney ile sporun gençlere katkıları hakkında keyifli bir söyleşi yaptık.

Sayın Birol Demir, Bursa Yıldız Spor Kulübü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Resmi olarak 2018 yılının nisan ayında ‘Bursa Yıldız Voleybol Spor Kulübü’ adıyla kurulduk ama öncesinde yani 2017 yılında çalışmalarımıza başlamıştık. İlk etapta sadece Kız Voleybol Branşı vardı. Velilerimizden gelen talep üzerine Erkek Basketbol Branşımız da oluştu. 2023 yılı içinde Halk Oyunları Ekipleri kuracağız. Kulübümüzde kayıtlı 100’e yakın sporcumuz var, bunların aktif olarak 90’a yakını sahaya çıkan sporculardır. Genç, Yıldız, Midi ve Mini kategorilerindeki sporcularımız 10 ile 18 yaş arası öğrencilerden oluşuyor. Bu program aslında ailelerin bilgi sahibi olabilmeleri için yararlı olacak. Umarız içinde spor cevheri olan gençleri ve onların ailelerini aydınlatacak, motive edecek etkisi olur.

Yeriniz, merkeziniz nerede? Aileler ya da genç sporcular size nasıl ulaşıyorlar?

Çalışmalarımız Osmangazi ve Yıldırım merkezlidir. Bursa Yıldız Spor Kulübü’ne 0 541 41 41 771 numaralı telefondan ulaşıp bilgi almak mümkün. Ayrıca sosyal medya sayfalarımız da var. Bu sayfadan da etkinliklerimiz izlenebilir.

Gençlerin okul yaşantısı esnasında spor yapabilmeleri mümkün mü? Bu programı nasıl yapıyorsunuz?

İlk etapta sporcularımızı daha çok cumartesi-pazar günlerinde kabul ediyoruz. Bugünlerdeki çalışmalardan yeteri kadar verim alırsak hafta içi okul sonrası saatlerde de antrenmalara devam ediyoruz. Müsabakaya çıkan sporcularımız için cumartesi-pazar antrenmanları yeterli olmuyor. Bunun yanı sıra sadece takım çalışması yetmiyor ve güç-kas antrenmanları için ayrıca ‘spor merkezlerine’ gönderiyoruz sporcularımızı.

Sportif faaliyetler çocuklara neler katıyor sizce?

Öncelikle okul hayatına olumlu etki ettiğini söyleyebilirim. Bireysel gelişim açısından baktığımızda da disiplin kattığını görüyoruz. Ben Beden Eğitimi öğretmeniyim ama sadece bedenin eğitilmesi ile ilgili çalışmıyoruz. Spor sayesinde çocuklar, kıyafetten öz bakıma kadar her detayı kendileri düşünüp plan yapmayı öğreniyorlar. Sabah çocuklarımız 7’de evden çıkarken, ‘Okuldan sonra antrenmana gideceğim, çantamı ona göre hazırlamalıyım’ diyorlar. Ya da bu plana göre beslenmeleri için hazırlık yapmayı öğreniyorlar. Hatta çocuklar bu hazırlıkları geceden yaparak zaman kazanma kavramını keşfediyorlar. Çok önemli bir şey fark ettik; biz ne zaman sabah saatlerine antrenman koysak hiçbir zaman ‘devamsızlık’ görmedik. İşte sporun faydalarından biri daha, disiplinli olmak ve takım arkadaşlarına, antrenörlerine saygı duymak.

Müsabakaların yapıldığı lig hangisidir?

Bursa Voleybol Yerel Ligi’nde mücadele ediyoruz. 2020-2021 sezonunda Türkiye Voleybol Kadınlar İkinci Ligi’nde de takımımız vardı. Bölgesel Lig’den İkinci Lig’e yükselme başarısı gösterdik. Takımlarımız bu süreçte Bursa’ya kupalar getirdi.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Hiç dış transfer yapmadan, tamamen kendi yetiştirdiğimiz, bizim salonumuzdan çıkan sporcular ile tekrar ikinci ligde yer almak istiyoruz. Bursa Yıldız Spor Kulübü’nde yetişmiş birçok sporcumuz ulusal liglerdeki takımlardan çağırıldı. Bu başarıların yeni sezonlarda da devam edeceğinden eminim.

Voleybol branşında takım bilinci ne kadar önemli?

Çok çok önemli. Ne kadar yetenekli, güçlü ya da akıllı olursanız olun, voleybol sporunda her şeyi 6 kişiyle yapmanız gerekir. Tek bir beden ve yürek olarak hareket ederiz. Zaten antrenmanlarda da bir yerden bir yere bir eşyayı taşıma işini 6 kişi birden yaparız. Voleybolda başarılı olmaktan önce takım olabilmeyi başarmaktır bizim hedefimiz. Bu bilinci alan sporcular başarılı oluyorlar. Herkesin gücü, yeteneği ve zekâsı farklı ama bu sahada birlikte hareket etmezseniz yeniliyorsunuz. İşte bu bilinç sporcunun saha dışındaki yaşantısında da çok işine yarıyor. Sosyal etkileşim, sağlıklı bireysel iletişim, özgüven ve kendini özgürce ifade edebilme yetileri bu sayede gelişiyor.

Sayın Birol Demir, BYSK sporcularının aileleri tam bir dayanışma içinde çocuklarının başarısı için tek yürek olmuş durumda. Bu konuda kulüp sponsorunuz Sigortif Sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Merve Güney ile de konuşup ayrıntılı bilgi almak isteriz.

Elbette, Merve Hanım’ın kızları da BYSK sporcusudur ve kendisi çok ilgili bir ebeveyndir. Diğer velilerimiz ile birlikte uyum içinde çalışarak bizlere inanılmaz katkıları oluyor. Bu sayede kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Sayın Merve Güney, Bursa Yıldız Spor Kulübü’ne sponsor olma fikri aklınıza nasıl geldi?

Antrenörümüz Birol Bey’in de dediği gibi ben, BYSK sporcusu iki çocuğun annesiyim ve velisiyim. Çocuklarım çok küçük yaşlarda bale ve jimnastik sporları ile ilgilendiler ve yakın zamana kadar gurur verici başarılar elde ettiler. Ancak yaşları ilerledi ve boyları uzadı. Takım sporlarına yönelik merakları vardı. Biz de bu bölgede yaşadığımız için Bursa Yıldız Spor Kulübünü keşfettik. Çocuklarımın sağlığı açısından sporla ilgili olmalarını çok istiyordum. Uzun soluklu spor yapabilecekleri bir kulüp bulunca da derhal dahil olmak istedim. Velilerimizin arasındaki dostluk bağı beni çok etkiledi ve bu büyük aileye daha fazla neler katabileceğimi düşündüm. Sponsorluk fikri aklıma böyle geldi.

Sigortif Sigorta’nın bu anlamda nasıl bir katkısı oldu kulübe?

Sporcuların faaliyetlerinin maddi anlamda desteklenmesi adına katkılarımız oluyor. Sporcuların sigortalanması gerektiği konusunda Birol ve Furkan Hocalarımız ile konuşuyoruz. Heyecanımın nedeni ise çocuklarımızın spor sayesinde öz disiplinlerinin gelişmesi ve sağlıklı bir hayat sürmeleri oldu.

Sayın Merve Güney, son olarak, velilerin kendi çocukları için sigorta anlamında neler yapabileceklerini sormak istiyorum.

Veliler çocukları için Ferdi Kaza Poliçesi yaptırabilirler. Ayrıca, Özel Sağlık Sigortası yaptırabilirler. Bu sigorta, tüm özel hastanelerden faydalanma imkânı sunar onlara. Spor sakatlamalara açık bir etkinlik alanı olduğu için tedbirli olmakta fayda var. Birikimler anlamında Bireysel Emeklilik poliçelerini de öneriyorum. Bursa Yıldız Spor Kulübü faaliyetlerini sürdürecek bizler de veliler olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. Herkesi voleybol maçlarımıza davet ediyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X