Bursa’da bu ürüne hücum var! Kilosu 100 lira…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Orhaneli’de yetişen bir ürüne gelen talebi köşesine taşıdı…

Bursa’da bu ürüne hücum var! Kilosu 100 lira…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kimilerimiz görmeyebilir ama Kanlıca veya halk arasında genel tanınırlığıyla Melki mantarının lezzeti adeta kırmızı eti aratmaz.

Yağışların hemen ardından mevsiminde çam ormanları arasında çıkan melkinin son dönem Dağ ilçelerinde adeta patladığını görüyoruz.

Orhaneli yolunun sağlı sollu melki toplayanlarla dolduğunu gözledik. Haftasonu memleket dönüşü, artık burada bir melki borsası kurulduğunu fark ettik.

Tüccar, mantarcıların ayağına giderek toptan satın almaya başlamış. Termik Santral yakınlarındaki toplu alım noktasında köylünün mantarları tüccar tarafından satın alınıyor.

Köylü de tüccar da durumdan memnun.

Doğada bolca bulunan melki mantarına şehirde büyük rağbet var. Tüccar, köylüden satın aldığı melki mantarını ise manav ve marketlere toptan satıyor.

Tabiatta kendiliğinden çıkan mantar, bölgenin yeni ekonomik getirilerinden biri olmuş. Kentte kilosu 100 liraya kadar satılan melkiye her geçen gün rağbet de artıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X