Bursa’da bugün açılıyor! En üst düzey konuğu…

Nüfusu sanayileşme ve göçle her geçen yıl artan kentlerin ulaşım sorunlarının çözümünde raylı sistem yatırımları şarttır. Dünyanın dev metropollerinin onlarca yıl önce çözdüğü bu sorunu ülkemizin şehirleri yeni yeni halletmeye başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2012’de devreye aldığı Bursaray’dan sonra bugün İstanbul Caddesi üzerindeki T-2 Tramvay hattını da hizmete açıyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’da bugün açılıyor! En üst düzey konuğu…

Erdem Saker’in görevde olduğu yıllarda merhum başbakan Mesut Yılmaz’ın 1998 yılında temelini attığı, Büyükşehir’in eski başkanlarından Erdoğan Bilenser’in tamamladığı Bursaray’ı yine dönemin başbakanı DSP Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit hizmete açmıştı.

Yine eski Büyükşehir Belediye başkanlardan Recep Altepe döneminde yapımına başlanan T-2 Tramvay hattını ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye alacak. T-2’yi tamamlamak ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kısmet oldu.

Şüphesiz; kentin raylı sistem yatırımları açısından böylesi üst düzey bir konuğu ağırlamak Büyükşehir Belediyesi yönetimi açısından da büyük bir prestij.

Erdoğan’ın bugün bizzat vatman koltuğuna oturup, kendisinin Kent Meydanı’na getireceği T-2 hattının inşası ve bitimi sorunlu olsa da, açılışının böylesi üst düzey bir konukla yapılmasını Bursa adına önemsiyoruz.

Keza, bundan Başkan Aktaş’ın ve Bursa AK Parti İl Teşkilatı’nın da son derece hoşnut olduğunu düşünüyoruz.

T-2 Hattı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yapımı tamamlanan diğer büyük yatırımlarının da hizmete alınıyor olması Bursa açısından büyük bir kazanç.

Bursa raylı sistem ağlarını genişletmek zorunda.

Zira, lastik tekerlekli toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sorununu çözmek mümkün değil.

Tarihinde ilk kez Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı üstlenilen Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’nun da kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması gerekiyor.

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X