Bursa’da Bursaspor’un ayak sesleri

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursaspor Olağan Genel Kurulu’ndaki izlenimlerini kaleme aldı…

Bursa’da Bursaspor’un ayak sesleri

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa‘nın markasıydı. 2010‘da şampiyon oldu, şehrimizi Şampiyonlar Ligi‘nde temsil etti. Şimdi 3. Ligde. Ama bu demek değildir ki, yeniden ayağa kalkmasın.

Dün 100. Yıl Atatürk Stadyumu‘nda gerçekleşen Bursaspor kongresindeydik. 560 dolayında üye kongreye katıldı. Tek adaylı kongrede de başkanlığa Enes Çelik getirildi.

Kongreye siyasilerin ilgisi gözlerden kaçmadı. Kürsüye ilk çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın oldu.

Aydın, “Bu kongre inşallah bir milat olacak. Bayrak kampanyasına destek olacağız. Yeni doğan çocuklara Bursaspor forması hediye edeceğiz” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da “Burada şampiyon Bursaspor’u eski günlerine götürecek bir istek var. Bursaspor’un yanında olmaya devam edeceğiz. Bursaspor Lisesi’ni kazandırmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işlemleri başlattığımızı müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Nerelerden nerelere gelmişiz. Hiç merak etmeyin. Bursaspor adım adım her yıl bir lig atlayarak tekrar eski günlerine dönecektir. Bursa’da doğan ve doyan herkesin Bursaspor’a katkı koyması gerekiyor. Bunu görmek istiyoruz. Bugün tarihi bir günYönetimin kampanyalarına sahip çıkarak Bursaspor’u ayağa kaldırmak durumundayız. Bizim işimiz onlara karışmak değil. Bursaspor siyaset üstüdür. Bursaspor tüm Bursalılarındır. İnşallah Bursaspor da gülümseyecek.  Bursaspor Bursa’nın kıymetli ve paha biçilmez bir markasıdır. Her türlü kampanyaya destek olacağız. Yönetimin yanındayım, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu da, kürsüden, “Bugün burada bir milat olduğunu gördüm. Kampanyaya bir maaşımla katılacağım. Bursaspor meselesi bizim için siyaset üstü bir meseledir” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da, “Bursaspor sadece Bursalıların değil Anadolu’da da gönüllerde taht kurmuş bir markadır. İş dünyası takıma sahip çıkması lazım. Lütfen bu takıma sahip çıkın, elinizden gelen desteği verin. Milletvekili arkadaşlarımızla kampanyaya katılıyoruz. Ben de 3 maaşımı Bursaspor’a bağışlıyorum. Taraftar gruplarına da sabırlı ve yönetime destek olmalarını istiyorum” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise stadyumdan çıkarken protesto edildi, “Sarıbal senin ne işin var burada. Gelme buraya” diye laf atıldı.

Kulübün toplam borcu da 1 milyar 540 milyon TL olarak açıklandı.

Bursaspor Başkanlığı’na seçilen Enes Çelik de,  “Büyük bir Bursa dayanışması ve şampiyon Bursaspor inancı ile yola çıkacağız. Bursaspor dipsiz kuyudur anlayışı ile değil, hesap verebilir bir anlayışla yönetilecek. Şeffaf bir yönetim vaat ediyoruz. Öncelikli olarak taşın altına ellerini yöneticilerimiz koyacaklar. Bağışlarımızı açıklayacağız. İş dünyamızı yanındayım kampanyamıza davet ediyoruz. Çok konuşan, boy gösteren, fotoğraf veren bir yönetim olmayacağız. Çiçek göndermek isteyenlerin kampanyaya bağışta bulunmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda yönetim, denetim ve hukuk kurulu oybirliğiyle seçildi. Sinan Bür yönetimi de oybirliğiyle ibra edildi. Aidat ödemeyen 415 kişi üyelikten düşürüldü. Tekrar üyeliğe dönmek isteyenlere de bir asgari ücret bağış şartı getirildi.

Bursaspor umarız bu kez başarır ve düştüğü yerden kalkarak yeniden Bursa‘ya ve Anadolu‘ya örnek olur.

Yeni yönetime başarılar diliyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X