Bursa’da BURULAŞ’ın başına kim geliyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli iştiraki BURULAŞ’ın yeni Genel Müdürü olması muhtemel ismi köşesinde paylaştı.

Bursa’da BURULAŞ’ın başına kim geliyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İsmi her ne kadar BURULAŞ Genel Müdürlüğü için geçse de Bozbey’in seçim öncesi ulaşım projelerinin hazırlanmasına büyük katkısı olan Nilüfer’in eski başkan yardımcılarından Remzi Çınar’ın Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Daire Başkanlığı’na getirileceğini düşünüyoruz.

BURFAŞ Genel Müdürlüğü için adı dillendirilse de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir dönem Büyük İstanbul Otogarı’nın İşletme Müdürlüğü’nü de yapan Bursalı Fahrettin Beşli’in BURULAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanacağını öğrendik. Beşli’nin daha evvel Bursa’da DSP döneminde BURFAŞ Genel Müdür Yardımcılığı ve Bursa Terminali’nden de işletme tecrübesi var.

Elbette bunlar kesinleşmiş isimler değil. Buna Başkan Bozbey karar verecek.

Bize gelen duyumlar atanmayabilir de. Ancak, Büyükşehir yönetim katlarından ve koridorlarından sızan bilgiler bunlar.

Görüyoruz ki, CHP’li Başkan da 20 yıl başkanlık yaptığı Nilüfer Belediyesi’nden transfer ağırlıklı bir bürokratik yapılanmaya gidiyor.

Kadrosuna Büyükşehir içindeki deneyimli bürokratlardan girecek çok isim görünmüyor. Yani, Büyükşehir’de şimdiden tepeden tırnağa büyük bir değişim rüzgârı esiyor.

Önümüzdeki günlerde bu durum daha da netleşir. Bozbey’in dün Büyükşehir’de almaya başladığı birim brifinglerinin ardından atamalara da start vermesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X