Bursa’da BUSKİ’den 15.4 milyon TL’lik ihale!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BUSKİ’nin 15 milyon 400 bin lira gelir beklediği ihaleyi köşesinde paylaştı.

Bursa’da BUSKİ’den 15.4 milyon TL’lik ihale!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İklim değişiklikleri suya olan ihtiyacı her geçen gün artırıyor. Daha önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey haziran ayı basın toplantısında açıkladı.

Marmara Denizi’ndeki müsilaj tehlikesi ve kirliliğe dikkat çeken Bozbey, Bursa ovasındaki su varlığına da artık yerin 200 metrelerin altında ulaşılabildiğini, bunun kentimiz için büyük bir tehlike olduğuna işaret etti.

Kurak ve yağışsız geçen mevsimler topraklarımızın altındaki suyu daha derinlere doğru çekiyor.

Susuzluk, toplumların en büyük korkusu. Var olan kaynakları korumak, kirletmemek ve sahip çıkmak ise hepimiz için bir insanlık görevi.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, İnegöl ilçesindeki toplam 5.20 litre/saniye debili 5 adet su kaynağını daha 5 yıl süreyle kiralama ihalesine çıktı.

İnegöl’ün Hilmiye ve Mesruriye mahallelerindeki kaynaklar 26 Haziran tarihinde BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak açık teklif yöntemiyle yıllık 15,4 milyon lira tahmini bedel üzerinden kiralanacak.

Kentimizin topraklarından çıkmış ve kamu aracılığıyla özel firmalara kiralanmış kaynakların, 0.5 litrelik plastik şişeye girdikten sonra yabancı şirket markalarıyla marketlerde 25-30 liradan satıldığı düşünüldüğünde, elimizdeki bu kaynağın ne denli hayati önemde olduğu anlaşılıyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü eliyle ilimizin değişik bölgelerinde kiraya verilmiş su kaynaklardan yılda azımsanmayacak oranda bir gelir elde ediliyor.

Gelecekte belki de akaryakıttan daha değerli hale gelecek ve uğruna savaşların dahi çıkabileceği tahmin edilen bu zenginliğimizin, toplum lehine daha rantabl değerlendirilmesinde yarar var. Elimizdeki su kaynaklarını yabancı değil, yerli firmalarımıza kiralanmasının farkını market raflarındaki fiyatlardan daha iyi anlıyoruz.

Öte yandan;

BUSKİ Genel Müdürlüğü ayrıca, atık su arıtma tesisleri ile havuzlarından çıkan çamurun yakılarak bertaraf edildiği ve bundan da elektrik enerjisi ürettiği tesisini 2 yıl süreyle işletme  ve bakım ihalesine de çıktı.

Doğu ve Batı Atık Su Arıtma Tesisleri ile Demirtaş’taki Çamur Yakma Tesisi’nin iki yıl süreli işletme ve bakım ihalesi de 17 Temmuz’da gerçekleşecek.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X