Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:
Hiç şüphe yok ki, bugün Bursa’ya gelen yerli yabancı konukları, devlet adamlarını rahatlıkla gezdirebileceğimiz iki büyük müzemiz var.
Onlardan biri Osmangazi Belediyesi’nin Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi diğeri yeni ziyaretçi kabulüne başlayan ve açılır açılmaz da ilgi odağı olan Büyükşehir Belediyesi’nin Zindan Kapı Müzesi.
Aynı zamanda çağdaş sanat galerisi kimliğiyle de dikkatleri üzerine çeken bu müzemiz Bursa’da surların yeniden gün yüzüne çıkarılması açısından da önem arz ediyor.
Önceki gün Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Zindan Kapı’yı ayağa kaldıran yüklenici Sama İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sabuncuoğlu aradı.
Zindan Kapı’yı ayağa kaldırmak için çok titiz bir çalışma yürüttüklerini, adeta kılı kırk yararak tarihi ortaya çıkardıklarını anlattı.
Elektronik postamıza onarıma başlanmadan önceki Zindan Kapı fotolarını da gönderen Sabuncuoğlu, ortaya çıkan eserin yoğun ilgi görmesi ve beğenilmesinden de mutluluk duyduklarını ifade etti.
Sabuncuoğlu, Zindan Kapı’nın ilgi odağı haline gelmesinden gurur duyduklarını belirterek, “Restorasyon tekniklerinin tüm inceliklerinin uygulandığı bu eserin temelinde yoğun emek ve alın terimiz var” dedi.
Gerçekten bitik, harap, yıkık, durumdaki bir değerimiz bugün kentin ziyaretçi paratonerlerinden biri haline gelmesinde bu firmanın büyük çabaları var.
Elbette ticari olarak karşılığını aldı ama aynı firmanın Bursa Kent Müzesi’ne dönüştürülen eski adliye binasının onarımını da başarıyla yaptığını hatırlıyoruz.
Bu açıdan genelde yüklenicilerde sıkıntılar yaşayan Büyükşehir Belediyesi için böylesi Bursa firmalarının olması avantaj.
Onarıma karar veren, emek harcayan veren herkesi kutluyoruz.
Fotoğraflar, sizce de 25 asırlık viran yapının, nasıl şahane bir esere dönüştüğünün kanıtı değil mi?