Bursa’da cami hırsızının ilginç anları kameralara yansıdı

Bursa’da bir camide cemaat namaz kılarken namazını bozup mont çalan hırsız, camiden çıkabilmek için ilginç yollara başvurdu.

Bursa’da cami hırsızının ilginç anları kameralara yansıdı

Merkez Osmangazi ilçesindeki bir camide meydana gelen hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Öğle ezanın okunmasıyla birlikte camiye giren bir genç, cemaatle birlikte namaza durdu. Cemaatin secdeye gitmesinin ardından namazını bozan hırsız, duvardaki asılı montu alarak caminin son cemaat yerine çıktı. Burada montun ceplerini kontrol ederken camiye birinin girmesi üzerine montu bırakan hırsız, tekrar namaza durdu. Vatandaşın içeri girmesiyle etrafını kontrol eden şüpheli, içeri bir kişinin daha girdiğini gördü. Bunun üzerine tekrar namaza durur gibi yapan hırsız, bir yandan da başını çevirip sağı solu kontrol etti. İyice emin olmak için caminin dışına çıkıp etrafta kimse olup olmadığını kontrol eden hırsız, tekrar içeriye girerek montu üzerine giyip kayıplara karıştı. Namazın bitmesinin ardından montunun çalındığını fark eden vatandaşın durumu anlattığı din görevlisi güvenlik kameralarını kontrol etti. Görüntüler karşısında şok olan montun sahibi, polise müracaatta bulundu. Polis, şüphelinin aynı yöntemle yaklaşık 10 camiden hırsızlık yaptığını belirledi.

Cami cemaatinden Nedim Alkan, “Öğle namazının ardından bir arkadaş motosiklet montunun çalındığını söyledi. Kameraları incelediğimizde biz namazın farzını kılarken secdeye gittiğimizde bir kişinin montu aldığını gördük. Daha sonra dışarıda montun ceplerini kurcalıyor. İçeri birinin girdiğini görünce namaz kılma numarası yapıyor. Ardından montu üzerine giyip uzaklaşıyor” dedi.

Polis tarafından yakalanan hırsızlık zanlısı, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X