Bursa’da Çanakkale şehitleri için hatıra ormanı

Bursa’nın Mudanya İlçesinde geçen yıl yanan 170 hektar orman alanında ‘Mehmetçik Vakfı Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Ormanda, Çanakkaleli şehitler için ağaç dikildi.

Bursa’da Çanakkale şehitleri için hatıra ormanı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Mudanya’nın Göynüklü Mahallesinde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven “Şehitler Günü anısına ulu şehir Bursa’da Mehmetçik adına kalıcı bir eser bırakmak istedik. Yıllarca vatan savunmasında gözünü kırpmadan canını feda eden Mehmetçik, ülkenin ağaçlandırılmasında ve korunmasında her zaman orman teşkilatının yanında olmuştur. Bu vesileyle Mehmetçik adını sürekli yaşatmak için hatıra ormanı oluşturmak istedik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Sadık Çelikörs, katkılarından dolayı Bursa Valisi Karaloğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ile Garnizon Komutanlığına şükran plaketi takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X