Bursa’da çatıları uçan evleri su bastı

Bursa’da 3 gün etkisini gösteren şiddetli lodosun çatılarını uçurduğu evleri yağan yağmurla birlikte su bastı.

Bursa’da çatıları uçan evleri su bastı

Saatte 110 kilometre hıza kadar çıkan şiddetli lodos, Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesinde 20 evin çatısını uçurdu. Çatısı uçan evler lodosun ardından başlayan sağanak yağmurla birlikte sular altında kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar zor durumda olduklarını yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Çatıları aktığı için evlerinde oturamayan vatandaşlar, ıslanan eşyalarını korumak için kovalarla önlem alıyor. Evini su basan Gürbüz Şen, “Şiddetli esen lodos sebebiyle evlerimizin çatıları uçtu. Yağan yağmurla birlikte evimizin tüm odalarını su bastı. Şuan çok büyük sıkıntı içerisindeyiz yetkililerden acil yardım bekliyoruz” dedi.

Mollaarap Mahalle Muhtarı Elif Serbes, “3 gündür esen lodosun ardından başlayan şiddetli yağmurun etkisi ile vatandaşların evlerini su bastı. Biz vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Ama bizim imkanlarımız yeterli olmuyor. Yetkilerden zor durumda olan vatandaşlara el uzatmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X