Bursa’da ÇEK Sanat atölyeleri Mart’ta başlıyor

ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi mart ayında Yaratıcı Yazarlıktan Tangoya, Resimden Yaratıcı Drama’ya kadar birçok alanda atölyeler açıyor… ÇEKSANAT Atölye’de yetişkinler için “YARATICI DRAMA ATÖLYESİ” Mart’ta başlıyor…

Bursa’da ÇEK Sanat atölyeleri Mart’ta başlıyor

ÇEK Sanat’tan yapılan duyuru şöyle;

Yetişkin drama atölyesi sayesinde birçok kazanım elde edeceğiniz gibi hem özel hem de iş hayatınızdaki birçok alanda farklı bakış açılarına sahip olmanıza olanak sağlayacaksınız. Bu atölye haftanın yorgunluğunu ve stresini keyifli bir ortamda çeşitli oyunlar ve programlar ile üzerinizden atmanıza yardımcı olacak. Çünkü sanat her şeyi ve her yeri güzelleştirir.
Yaratıcı drama öğretmeni Esra Uğurlu tarafından gerçekleştirilecek bu atölye, Mart Ayı’ndan itibaren her Cumartesi 14.30-15.30 saatleri arasında ÇEKSANAT GKM’de.

Kendi hikayenizi yazmak ister misiniz?

Yetişkinler için “YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ” ÇEKSANAT Atölye’de başlıyor.

Öykü, hikaye, deneme, metin, roman, reklam yazarlığı gibi birçok edebi türü temel kurallarına göre öğrenip, kendi içinizde var olan yaratıcılık dürtünüzü nasıl kullanmanız gerektiğinin farkına varıp, yaratıcı yazarlık eğitiminin temel yapı taşlarına hakim olacağınız, temel kuramları öğrendikten sonra hep birlikte kendi öykülerinizi yazmaya başlayacağınız bu atölye ÇEKSANAT’ta Mart ayında başlıyor.
Yaratıcı Drama Öğretmeni Esra Uğurlu tarafından gerçekleştirilecek atölye, Mart Ayı’ndan itibaren her Cumartesi 16.00-17.00 saatleri arasında ÇEKSANAT GKM’de.

Resim tutkunuzu ertelemeyin!

Kendinize yeterince vakit ayıramadığınızı düşünüyorsanız, ÇEKSANAT’ın yetişkinler için açtığı “RESİM ATÖLYELERİ” tam size göre.

16 hafta sürecek “Karakalem Resim Atölyesi”nde katılımcılar gölgelendirme ve tonlama, perspektif, natürmort ve temel yüz anatomisi gibi temel çizim becerileri kazanacak.
8 haftalık programlar doğrultusunda sezon boyunca sürecek “Yağlı Boya Resim Atölyesi”nde ise katılımcılar natürmort kompozisyonu ve planlama, perspektif, peyzaj resmi, uzaklık ve derinlik gibi temel resim becerileri kazanacak.

Eğitmen Zeynep Acar tarafından Mart Ayı’ndan itibaren gerçekleştirilecek KARA KALEM RESİM ATÖLYESİ her Çarşamba 19.30 – 20.30 saatleri arasında YAĞLI BOYA RESİM ATÖLYESİ ise her Cuma 19.30-20.30 saatleri arasında ÇEKSANAT GKM’de.
Aşkın ve tutkunun dansı “Tango” ile yeni başlangıçlar yapın!

Son yıllarda yüzbinlerce kişiyi peşinden sürükleyen TANGO, ruhunuzun derinliklerinde saklanan zarafet, asalet, yaratıcılık ve sanatsal duyguları ortaya çıkarmanın en güzel yoludur. Doğaçlama ve sosyal olan bu dans ile konuşmadan dünyanın her yerinde kendinizi ifade edebilirsiniz.
B.U.Ü. Eğitim Fakültesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi VEYSEL ÖZGÜR SAĞLAM tarafından verilecek Tango Dersleri her Salı 19.30-20.30 saatleri arasında GKM Atölye Salonu’nda gerçekleşecek.

Çocuk & Genç Tango ile Yaşamlarına renk katın!

Çocuklarınızın yaşamlarına renk ve hareket katmak için onları dans ile tanıştırın. Onların ayrıcalıklı bir hobi edinmesini sağlamak, gelişimlerini desteklemek ve bedensel farkındalıklarını arttırmak istiyorsanız ÇEKSANAT sizleri Görükle Kültür Merkezi’nde yeni açılacak çocuk & genç tango atölyesine bekliyor…

Estetik figürleri ve zarafetiyle en asil danslardan biri olan tango ile erken yaşta tanışan çocukların, fiziksel gelişimlerini destekleyen tango figürleri ile beden esnekliği ve koordinasyonu gelişip, kas ve kemik yapısı güçleniyor, bedensel farkındalığı artıyor… Üstelik yaratıcılıklarını sergileme şansı bulan çocuklar, özgüven kazanarak okul ve sosyal yaşamlarında da kendilerine daha fazla güvenmeye başlıyor.
B.U.Ü. Eğitim Fakültesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi VEYSEL ÖZGÜR SAĞLAM tarafından verilecek Tango dersleri her Cumartesi Çocuklar için 14.30- 15.30 Gençler için 15.30-16.30 saatleri arasında GKM Atölye Salonu’nda gerçekleşecek.

Tangoyu, uluslararası standartlara uygun bir şekilde öğrenmeniz için ÇEKSANAT sizleri Görükle Kültür Merkezi’ne bekliyor.

“MİTOLOJİYİ FELSEFE İLE OKUMAK” 2. Oturumu ile Devam ediyor!

“Icarus Miti” Özgürleşme Yolunda Engeller

9 Mart CUMARTESİ 13.00-15.00 ÇEKSANAT GKM

Bir düşünce arttırım platformu olarak bir araya gelen Soru2 Felsefe Grubu, atölye dizilerine “Icarus Miti” Özgürleşme Yolunda Engeller başlıklı çalışmasıyla devam ediyor. İlki 3 Şubat günü gerçekleşen atölyenin ikinci oturumu 9 Mart Cumartesi günü ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Atölyede “Icarus Miti” üzerinden “birbirini kesen duvarlarla zihinde örülen labirent içinde savrulan varoluş kaygıları, anlam arayışları ile çıkmaz sokakların bunaltısını aşmanın yolu” tartışılacak.

Bu mitolojik anlatının izinde, yaşanmışlıklarımızı ve insanlaşmak için kullanabildiğimiz olanakları tartışmaya açan Soru2, atölye çalışmasında katılımcıları;

Neden her zaman modernitenin attığı başlıklarla düşündüğümüzü,
Bir eylemin doğru veya yanlışlığını, iyi veya kötülüğünü, yarattığı sonuçlara göre değerlendiren ”rasyonel” aklı,
Faydacı düşünmeye koşullanmış araçsal aklı,
İnsanın kendisiyle, doğayla ve toplumla olan ilişkisini sorgulamaya davet ediyor.
Atölyelerin biletleri GKM Gişesi ve biletinial.com’da satışta. ÇEKSANAT Mart ayı etkinlikleri ve atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için 0530 667 24 12 telefonu arayabilir, www.ceksanat.com ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X