Bursa’da çiftçiye 15 milyon TL destekleme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygulamakta olduğu alan bazlı desteklemelerden mazot, gübre ve toprak analizi desteğinin 2015 yılı ödemeleri yapıldı.

Bursa’da çiftçiye 15 milyon TL destekleme

SADULLAH ORGAN

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Bursa genelinde toplam 28 bin 310 çiftçinin ödemelerden yararlandığını ve yapılan ödeme miktarının ise 15 milyon 373 bin 206 TL olduğunu söyledi. Doğru, İnegöl’de ise 4 bin 257 çiftçiye 2 milyon 492 bin TL destekleme ödemesi yapıldığını kaydetti.

Mahmut Doğru, hayvancılık desteklemeleri kapsamında İnegöl’de koyun-keçi desteklemesi tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Hayvancılık desteklemeleri başlığı altında 18 farklı kalemde üreticilere destek verildiğini ifade eden Doğru, “2016 yılında koyun-keçi yetiştiriciliği yapan üreticilerimize hayvan başına 22 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır. Yine elde edilen koyun-keçi sütü için litrede 20 kuruş üretici desteklemesi ödemesi bulunmaktadır. Özellikle ilçemizdeki küçük aile işletmelerinin korunması ve küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilir olması en büyük hedefimizdir” dedi. 

Doğru, ayrıca ilçede 45 bin civarında küçükbaş hayvan varlığının olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X