Bursa’da çiftçiye örtü desteği

Bursa’da Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi çerçevesinde üreticilere toplam 33 ton 248 kg sera naylonu dağıtıldı.

Bursa’da çiftçiye örtü desteği

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi kapsamında Bursalı çiftçilere 33 ton 248 kg sera naylonu dağıtıldığı bildirildi.

Bursa’da örtüsüz yada örtüsü yıpranmış durumda olan atıl durumdaki seraların ve işgücünün ekonomiye kazandırılması, modern seracılığın yaygınlaştırılması ve üreticileri yüksek katma değerli stratejik tarımsal faaliyetlere yöneltmek hedefleriyle “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” uygulandı.

Yüzde 50’si Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile hayata geçirilen projeden toplam 8 ilçede 53 üretici faydalandı.

Orhangazi Sebze Hali’nde gerçekleşen sera naylonu dağıtımına katılan Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu üreticilerin desteklenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu proje ile üreticilerimize destek olması çok önemliProjenin berekete vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Bursa’da 58 çiftçimize 33 ton sera naylonu dağıttık”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri (TAKEP) ile üreticelere verilen desteklerin devam edeceğini belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar “Bakanlığımız TAKEP projeleri uyguluyor. Çiftçilerimizin gelirini artıracak, fark oluşturacak projeler bunlar. Sera naylonları zamanla yıpranıyor, seralardaki verim düşüyor, kullanımın etkinliği azalıyor. Bunların etkinliğini artırmak amacıyla böyle bir proje hazırlayıp Bakanlığımıza sunduk. Yaklaşık 3 milyon bütçeli olan bu proje kapsamında Bursa’da 58 çiftçimize 33 ton sera naylonu dağıttık. Amacımız, çiftçilerimizin seralardan elde ettiği ürünleri artırmak, gelirini yükseltmek” şeklinde konuştu.

“Önemli katkı sağlayacak”

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit ise tarımda önemli bir paya sahip olan seracılık ülke ekonomisine de oldukça katkı sağladığını, yapılacak olan dağıtımın çiftçilerimize önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

Sera naylonu dağıtımına Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Orhangazi Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Bakırdan, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit ve üreticeler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X