Bursa’da çifte cinayet davası duruşmasında arbede

Bursa’da geçen mart ayında, borç- alacak anlaşmazlığı kavgasında Sinan Yalçınkaya (32) ve Erhan Özalp’i (27) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İsa Durak’ın (40), Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmasında da arbede çıktı. Tahliyesini isteyen

Bursa’da çifte cinayet davası duruşmasında arbede

Merkez Osmangazi İlçesi Gökçeören Köyü’nde geçen 9 Mart tarihinde vatandaşlar, yol üzerinde iki ceset görünce jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri pompalı tüfek ile öldürülen kişilerin Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya olduğunu belirledi. Özalp ve Yalçınkaya’nın cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Otopsisi yapılan Erhan Özalp Batman’da toprağa verildi. Sinan Yalçınkaya’nın cenazesi ise önce 2 ayrı kişiyi öldürmekten hükümlü bulunan kardeşi Deniz Yalçınkaya’nın görmesi için Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Cenaze daha sonra Aydın’da defnedildi. 

‘BORCUNU ÖDEMEDİ, TABANCAYLA ATEŞ ETTİ’

Yalçınkaya ve Özalp’i öldürdüğü iddia edilen İsa Durak, olaydan 36 gün sonra Bursa’dan Kahramanmaraş’a ziyaretine giden sevgilisini takip eden jandarma tarafından yakalandı. Bursa’ya getirilip adliyeye çıkartılan Durak tutuklandı. Hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan İsa Durak çıktığı ilk duruşmada kendini şöyle savundu:

“Sinan’a zaman zaman ödünç para veriyordum. Son olarak, kardeşinin iki kişinin ölüm olayına karıştığını söyleyip 20 bin lira istedi. Onu da verdim. Olay günü Sinan, borcunu bana akşam saatlerinde ödeyeceğini söyledi. Aramayınca ben telefon açtım. Beni, parayı vermek için Orhaneli yoluna çağırdı. Yolda buluştuk. Sonra gezmek için yakında bulunan Gökçeköye gitmemizi istedi. Kabul ettim. Ben otomobilim ile önde giderken, Sinan ve yanında bulunan Erhan ise arkadan geliyordu. Sinan yolda, durmamızı istedi. Araçtan inerken Erhan elindeki tabancayı bana doğrultup, ateş etti. Ben de kendi otomobilimin koltuğunun altında bulunan pompalı tüfeği aldım. Önce korkutmak için onların aracının arka tarafına ateş ettim. Bu sırada Erhan, ‘Bedeller ödendi. Alacağız ama vermeyeceğiz’ diyerek ateş etmeye devam edince, ‘ölmemek için’ ben de pompalı tüfeğimle onlara ateş ettim. İkisi de ölmüştü. Sonra korkudan kaçtım.”

İsa Durak’ın savunmasından sonra salonda bulunan ölen Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp in yakınları kendisine saldırınca yaşanan arbedeyi polis biber gazı sırakarak dağıttı. 

İKİNCİ DURUŞMADA BİBER GAZI

İsa Durak’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Şaban Çoşkun, zaman zaman evinde kalan İsa Durak’ı 5 yıldır tanıdığını belirtip, cinayet ile hiç bir bilgisinin olmadığını söyledi. Durak’ın, cinayette kullandığı pompalı tüfeği kendi adını vererek kargo ile satın aldığını, evinde bulunan takma bıyık, sakal ve saçların da kendisine ait olduğunu söyleyen Coşkun, “isa’nın cinayet işlediğini bir gün sonra tesadüfen öğrendim” diye konuştu.

Sanık avukatının müvekkilinin tahliyesini istediği duruşmada, öldürülen Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp’in yakınları bir kez daha tutuklu sanık İsa Durak’a saldırdı. Polisin biber gazı kullandığı duruşmaya mahkeme heyeti zorunlu olarak ara verdi. Olayların önlenmesinin ardından devam eden duruşma ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X