Bursa’da Cumhuriyet’in 95. yılı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bursa’da düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Bursa’da Cumhuriyet’in 95. yılı kutlanıyor

Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün, Heykel Tarihi Valilik binasında tebrikleri kabul etmesinin ardından Vali Küçük ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların bayramını kutladı. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından konuşma yapan Vali Küçük, Cumhuriyet’in, sadece tarihte bir rejim değişikliğinin adı olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Aynı zamanda yeni bir devletin kuruluşunun müjdecisidir, Türk milletinin tekrar tarih sahnesine çıktığı gündür. O yüzden bu bayram bizim en büyük bayramımızdır. Cumhuriyet’i çok büyük bedeller ödeyerek kurduk. Onun için çok anlamlıdır, değerlidir ve kıymetlidir. Eğer başaramasaydık, sömürge ülkelerinden biri olacaktık. Türk milleti tarihinde hiçbir zaman sömürge olmamıştır. Bize bu anlamda bu ezikliği yaşatmayan Büyük Önder’i rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.”

Küçük’ün konuşmasının ardından Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıçkalkan ekibi gösteri sundu, ardından geçit düzenlendi. 

Etkinlikler, protokol ve vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar “Cumhuriyet Alayı” yürüyüşü gerçekleştirmesiyle tamamlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X