Bursa’da demokrasi nöbeti sürüyor

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Bursa’da demokrasi nöbeti sürüyor

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

 

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, alana kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınlanan açıklamalarını izledi. Vatandaşlar daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

​​”Eğer bu millet sokaklara inmeseydi…”

 

Muammer Torlak (51), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi haberini aldığında tüfeği alıp dışarı çıkmayı ve önüne gelen ilk darbeciyi vurmayı düşündüğünü söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini belirten Torlak, Türkiye’nin çok büyük badire atlattığını ve bunda siyasi iradenin çok büyük etkisinin olduğunu vurguladı.

 

Darbe girişiminin ardından meydanlara çıkarak demokrasi nöbetine devam ettiklerini dile getiren Torlak, “Bu darbe girişimi ikinci bir Kurtuluş Savaşı. Eğer bu millet sokaklara inmeseydi ve darbe başarılı olsaydı başka bir Türkiye olmadığı için ya cezaevine girer ya da öldürülürdük. Sokaklara da ölmek için çıktık. Bizim tek vatanımız var. Suriyeliler kaçıp buraya geliyorlar, onların gelecek bir yeri var ama bizim gidecek yerimiz yok. Darbe girişimden sonra Filistin’e gittim. Filistin’de halk bizi görünce, ‘Türkiye. Tayyip Erdoğan’ diye bağırıyor ve ‘Umudumuz sizsiniz’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

​”Meydanları boş bırakmıyoruz”

 

Mustafa Yardımcıoğlu da darbe girişimi haberlerini duyduklarında derhal sokağa çıktıklarını belirtti. Yardımcıoğlu, şunları kaydetti:

 

“Aynı duygularla ve coşkuyla hala meydanlara geliyoruz ve meydanları boş bırakmıyoruz. Allah, şehit olanların şefaatine nail eylesin. Biz burada olmaktan memnunuz. Cumhurbaşkanımız, ‘İçeriye girin’ demeden kesinlikle meydanları terk etmeyeceğiz. Bunu buradaki cuntacılar değil tüm dünya görsün. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu birlikteliği ve beraberliği o bize gösterdi. Cumhurbaşkanımız FETÖ’nün bu kadar hainliğini de tahmin etmiyordu ama FETÖ de bu milletin bu kadar birlik ve beraberlik içinde olacağını da tahmin etmedi. Paralel örgütün bir planı varsa Allah’ın da bir planı vardı. Çok şükür darbe girişimi başarısız oldu.”

 

Yoğun trafik yüzünden çok sayıda vatandaşın da ulaşmakta güçlük çektiği meydandakilerin demokrasi nöbeti devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X