Bursa’da dereler kurtuluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dereleri sanayi ve kanalizasyon atıklarından arındırmak için yaptığı yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Samanlı Deresi’ndeki balıkları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zararlı atıkların kolektörler vas

Bursa’da dereler kurtuluyor

Bursa’nın daha sağlıklı bir il olması, doğal kaynakların gelecek kuşaklara temiz bir şekilde bırakılmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan dere ıslah çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da dere kirliliğine yol açan unsurları gideriyor. Yıldırım’da onlarca sanayi tesisini denetimden geçiren Büyükşehir Belediyesi, mahallelerden çıkan kanalizasyon atıklarının arıtma tesisine gönderilmesiyle şehrin çevre anlamında nefes almasına imkan sağladı.

 

ÇEVRE İÇİN 400 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte Samanlı Deresi’nde incelemelerde bulundu. Belediyenin yaptığı yatırımlar sonucunda zararlı atıklardan kurtulan deredeki balıkları inceleyen Başkan Altepe, yeni dönemdeki en büyük hedeflerinden bir tanesinin dere ile körfezlerin temizliği olduğunu söyledi. Bu kapsamda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki ana partneri Bursa’da yüzlerce milyon TL’lik yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 400 milyon TL harcama yapmış olacağız. En büyük hedefimiz temiz çevredir. İnsanı hasta etmeyen, hastalık saçmayan dere ile körfezlerin tekrar hayata dahil edilmesidir. Bugüne kadar direkt deşarjla atıklarını Deliçay’a, Nilüfer’e ve Hacıvat’a atanların engellenmesi, atıkların kanalizasyon hatlarıyla birlikte arıtma tesislerine bağlanması için hummalı bir mücadele var” dedi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Başkan Altepe, son 1 yılda yapılan çalışmalar neticesinde Yıldırım’ın büyük kısmında mahalle ve fabrika atıklarının ana kolektörler vasıtasıyla direkt arıtma tesislerine gönderildiğini söyledi. Millet, Samanlı, Vakıf, İsabey, Yenidoğan, Kumlukalan, Şirinevler, Değirmenönü, Karapınar, Cumalıkızık ve Hamamlıkızık gibi mahallelerin, Karesi, Koyuncu, Belenay, Yasemin, İpek, Altınboya, Harmoni, Güçlü Durak, Yitaş ve Yeşim gibi tekstil fabrikalarının sisteme dahil olduğunu belirten Başkan Altepe, “Belediyemizin mahalle ve sanayi kuruluşu atıklarını arıtma tesislerine bağlamasıyla birlikte belli bölgelerde suyumuz da normale dönmeye başladı. Diğer kısımlardaki eksik ve aksaklıklar da giderildiği zaman Nilüfer Çayı eskisi gibi tertemiz akmaya başlayacak. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini talep ediyoruz. Fabrikalarımız fedakarlık göstermeli. Önümüzdeki aylarda kirlilikten eser kalmamalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X