Bursa’da derslik sıkıntısı mı var?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, önümüzdeki pazartesi günü başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi Bursa’da yaşanan bir sıkıntısı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da derslik sıkıntısı mı var?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ilimizin derslik ihtiyacı ve dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp, yenilenemeyen okullara dönük sorularını aktarmıştık.

O yazımız üzerine, lağvedilen Bursa İl Genel Meclisi’nde en son komisyonlarda ve encümende görev üstlenmiş eski bir dostumuzdan önemli bilgi paylaşım geldi.

Bursa İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin aktif olduğu 2003-2009 yılları arasında Bursa’da gerçekleştirilen eğitim yatırımlarıyla 52 kişilik sınıfların 25-30 kişiye düşürüldüğünü hatırlatan dostumuz iletisine şunları da eklemiş:

“Özel İdare kaynaklarıyla Bursa’da her yıl 100-200 derslik yapılıyordu, bugün böyle bir bütçe yok. Merkezi idare bütçesi de maalesef yetersiz. Şimdi sınıflar 40-50 kişiye doğru çıktı. Bursa için çok üzücü bir tablo.”

Eğer tablo gerçekten böyle ise İl Özel İdareleri’nin lağvedilmesinin Bursa eğitim yatırımları açısından bir artısı olmamış, aksine kaybı söz konusu.

Fakat, iktidar partisine çok da haksızlık etmemek gerek.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse hayırseverlerin katkısıyla ilimizde yeni okul ve derslikler yapılıyor.

Ancak, artan nüfus ve göçe ne yazık ki, bu okullar da yetmiyor.

Derslik açığı öteden beri sürüyor. Bunun katlanarak atması da gelecek adına düşündürücü.

Herhalde bakanlık ve il yöneticileri de planlamalarını buna göre yapıyordur. Kentimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü’nün de bu gerçekler ışığında Bursa’nın derslik açığının kapatılması konusunda daha çok çaba harcaması gerektiğini düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X