Bursa’da dev organizasyon! Avrupa’nın en iyileri geliyor…

FIBA’nın ilk kez düzenlediği Bursa’nın ev sahipliğindeki prestijli turnuva bugün oynanacak maçlarla başlayacak… 8 ülkeden 10 takımın katıldığı dev organizasyonda maçlar Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak.

Bursa’da dev organizasyon! Avrupa’nın en iyileri geliyor…

Emre KURTBAY

FIBA’nın ilk kez düzenlediği ve TOFAŞ Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek FIBA Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi, bugün oynanacak maçlarla başlayacak. 8 ülkeden 10 takımın iki ayrı grupta mücadele edeceği ve 5 gün sürecek önemli organizasyonda maçlar Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak.

A Grubu’nda Çekya’dan Nymburk, İsrail’den Hapoel Jarusalem, Belçika’dan Oostende, Bosna’dan Igokea, İspanya’dan UCAM Murcia; B Grubu’nda ise Litvanya’dan Rytas Vilnius, Almanya’dan Porsche BBA Ludwigsburg, Türkiye’den TOFAŞ, İsrail’den Bnei Herzliya ve İspanya’dan Lenovo Tenerife takımları yer alıyor.

YOĞUN KATILIM
Prestijli turnuvanın tanıtım toplantısı yapıldı. TOFAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılım yoğun oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, TBF yöneticisi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Gökhan Dinçer, TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, turnuvanın elçisi, TOFAŞ’ın eski milli basketbolcusu Barış Ermiş ile davetliler ve basın mensupları toplantıda yer aldı.

FİNAL CUMARTESİ GÜNÜ
Bugün başlayacak turnuvada 10 takım 5’erli iki gruba ayrıldı. Her takımın günde iki maç oynayacağı organizasyonda ilk ikiye giren takımlar yarı finale yükselecek ve çapraz eşlemenin ardından finale yükselme mücadelesi verecek. Final maçı ise cumartesi günü saat 20.00’de Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak ve turnuvanın ilk şampiyonu final maçının ardından belli olacak. Maçların tamamı YouTube’dan canlı olarak yayınlanacak. Turnuvada NBA’den ve Avrupa’dan oyuncu gözlemcileri, genç yıldız adaylarını yakından mercek altına alacak.

İlk olmak ayrıcalık

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, FIBA’nın düzenlediği bu organizasyonun ilkini düzenlemenin kendileri için ayrıcalık olduğunu belirtti. Aktaş, “Bursa ilklerin şehri. Bursa olarak gurur duyulacak birçok başarıya imza attık ve bunların devamı gelecek. Bunun için de yatırım yapmak gerekiyor. Yine bir ilke imza atarak bu turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. Kaliteli bir organizasyon. Kulüplerimizi Bursa’da ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şehir adına Tofaş Spor Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Takımlara başarılar diliyorum. İlk olmak bizim için ayrıcalık” dedi.

Bursa’da olması gurur kaynağı

Tanıtım toplantısına katılan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ise bu organizasyonun Bursa’da olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Onan, “Böyle turnuvalara çok önem veriyoruz. Yeni projeler ve organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. FIBA’nın ilk organizasyonunun Türkiye ve Bursa’da olması bizim için gurur kaynağı. Çok güzel organizasyon. Sporu seven ve destekleyen bir belediye başkanının olması… Çok destek verdiler. Gençlik ve Spor Müdürlüğü çok çalışıyor. FIBA da bu organizasyonu çok ciddiye alıyor. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Geleceğin basketbolcularıyla tanışmak için Bursalı basketbolseverleri maçlara davet ediyorum” diye konuştu.

Biletler 25-75 TL arasında

TOFAŞ’ın bu sezonki kombine sahipleri, Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm maçları ücret vermeden izleyebilecek. Maçları izlemek isteyen diğer basketbolseverler ise salon bilet gişelerinden ilk 3 gün 25 TL ve 40 TL, 4.ve 5. günler ise 40 TL ve 75 TL ücret ödeyerek bilet satın alabilecek. Öğrenciler ise öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek maçlara girebilecek.

TURNUVA PROGRAMI

BUGÜN
10.00 Nymburk- Hapoel Jerusalem (Nilüfer Tofaş)
10.00 Rytas-Bnei Herzilya (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
12.15 Oostende- Igokea (Nilüfer Tofaş)
12.15 Tofaş- BBA Ludwigsburg (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
19.00 Oostende-Nymburk (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
19.00 Tofaş-Rytas (Nilüfer Tofaş)
21.15 Igokea-UCAM Murcia (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
21.15 BBA Ludwigsburg-Lenovo Tenerife (Nilüfer Tofaş)

YARIN
12.15 UCAM Murcia-Oostende (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
12.15 Lenovo Tenerife-Tofaş (Nilüfer Tofaş)
16.45 Igokea-Nymburk (Nilüfer Tofaş)
19.00 BBA Ludwigsburg-Rytas (Nilüfer Tofaş)
21.15 UCAM Murcia-Hapoel Jarusalem (Nilüfer Tofaş)
21.15 Lenovo Tenerife-Bnei Herzliya (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)

PERŞEMBE
12.15 Hapoel Jarusalem-Igokea (Nilüfer Tofaş)
12.15 Bnei Herzliya- BBA Ludwigsburg (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
16.45 Rytas-Lenovo Tenerife (Nilüfer Tofaş)
19.00 Nymburk-UCAM Murcia (Nilüfer Tofaş)
21.15 Hapoel Jarusalem-Oostende (Yıldırım Naim Süleymanoğlu)
21.15 Bnei Herzliya-Tofaş (Nilüfer Tofaş)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X