Bursa’da dev ulaşım yatırımı

Osmangazi Belediyesi, ulaşıma nefes aldıracak yeni bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Hamitler Mahallesinin devamında kalan binaları kamulaştıracak olan Osmangazi Belediyesi, yeni açacağı yaklaşık 3.4 kilometrelik yol ile bul

Bursa’da dev ulaşım yatırımı

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı Bursa trafiğine nefes aldırmak adına Mudanya Yolu ile birleştiriyor.

Altyapı ve yol çalışmalarının birlikte yürütülmesi açısından Türkiye’de bir ilk olan 1.7 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki bulvar, 3.4 kilometre daha uzatılarak, Bursa trafiğini rahatlatacak. Hazırlanan proje kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın Mudanya Yolu uzantısında kalan 143 binanın, 2016-2020 yılları arasındaki kamulaştırılası, Osmangazi Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edildi.

Yaklaşık 100 bin metrekare alanı kapsayan bölgedeki binaların kamulaştırılmasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Akpınar Kavşağı ile birleştirilerek Mudanya Yolu’na bağlanacak. Kararın oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından proje hakkında açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, proje tamamlandığında Bursa ulaşımının rahatlamasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Osmangazi Belediyesi olarak kente yeni arterler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Kamulaştırma çalışmalarını başlatıyoruz. Ulaşım sorununa ciddi katkı sağlayacak olan bu proje kapsamında 143 binayı kamulaştıracağız. Buradaki hedefimiz Recep Tayip Erdoğan Bulvarı’nı Mudanya yoluna indirmek. Ardından da Ata Bulvarı üzerinden Mudanya Yolu’na ve de Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çelebi Mehmet Bulvarı’na bağlanması olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X