Bursa’da dev yenileme! Tam 226 kilometre…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yenilenen altyapı şebekeleriyle ilgili ilginç detayları bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da dev yenileme! Tam 226 kilometre…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Büyükşehir ve Bütünşehir yasalarına muhalefet edenler vardı. İl Özel İdarelerini kapatan ve il sınırlarını Büyükşehir sınırı kabul eden yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden yıllar geçti.

Yasanın eksik yönlerine rağmen, artılarının fazla olduğunu düşünenlerdeniz.

Dün Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen bir BUSKİ yatırım haberinden gördük ki, ilçelerimizin içme suyu şebekeleri ve altyapılarının hali de içler acısıymış. Çoğu yenilendi.

Bir kısmı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün temin ettiği dış kredilerle devam eden yatırımlar da var.

Örneğin;

Karacabey ilçemizdeki altyapı şebekesi yenilenirken toprak altından çıkan eski hat parçaları gösterdi ki, ilçe halkı yıllardır o sağlıksız şebekeden su içmek zorunda kalmış.

Geçilen haberden okuduk.

BUSKİ şimdi ilçedeki 226 kilometrelik şebekeyi komple yeniliyor. İşin yüzde 60’ı tamamlanmış. 50 yıllık eski şebekenin tümüyle değiştirilmesi 2023 yılında bitecek. Devam eden çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yerinde incelemiş. Kırsaldaki Danişment Mahallesi’nin altyapı yenileme çalışmalarını yerinde kontrol etmişler. Aktaş, 17 ilçede sürdürdükleri çalışmaları ‘altyapı devrimi olarak nitelemiş.

Fakat, bizim gözümüz Karacabey’in 50 yıllık içmesuyu şebekesinden çıkarılıp meydanda sergilenen kalıntılara takıldı.

Paslanmış, küflenmiş şebeke kalıntılarının artık yeni teknoloji ve ekipmanlarla değiştirilmesi Karacabey için büyük bir şans. Bunu ilçe belediyesinin bütçesiyle yapması mümkün değil.

İyi ki, Bütünşehir Yasası çıktı. İlçelerimiz bu sayede sağlıklı içme suyu ve altyapı şebekelerine kavuşuyor. Sadece bunlara değil, Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan arıtma tesisleri ve düzenli çöp transfer istasyonlarıyla da ilçelerimizin geleceğe planlı ve sağlıklı bir şekilde taşınması sağlanıyor.

Bu nedenle 6360 Sayılı Bütünşehir Yasası’nın, mali açıdan altyapılarını yenilemekten aciz ilçe belediyelerimiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X