Bursa’da dolandırıcılara büyük darbe!

14 ilde 1 buçuk milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık şebekesi, Bursa’da çökertildi.

Bursa’da dolandırıcılara büyük darbe!

Edinilen bilgiye göre, Asuman P., kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından 25 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu. Bunun üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekiplerinin yapmış olduğu teknik ve fiziki takip sonrası, suç örgütünün elebaşı konumundaki Yüksel Ş., kendini polis olarak tanıtıp paraları elden alan Musa Y. ve paraların banka hesaplarına yatırılmasını sağlayan Gülten Y. gözaltına alındı. Zanlılar, yapılan sorgulamalarında Şanlıurfa merkezli çalıştıklarını itiraf etti. Yapılan araştırmalar sonucu, şebekenin 14 farklı ilde toplam 1 buçuk milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Yakalanan 3 zanlı adliye sevk edildi.

DOLANDIRMA KODU ‘246’

Vatandaşları telefonla arayan dolandırıcılar, ikna edilen kişilere, “Göndereceğimiz arkadaşa sana vereceğimiz kodu sor. Eğer kodu bilemezse emaneti verme” diyerek talimat veriyor ve kod olarak ‘246’ sayısını kullanıyor. Varını yoğunu bir poşete koyan vatandaşlar, buluşma noktasına gidiyor ve orada tarif edilen kişiye verilen kodu soruyor. Dolandırıcı “Kod 246” cevabını verince, vatandaş elindeki altın veya para dolu poşeti rahatlıkla dolandırıcılara veriyor. Şebeke, bankalarda çalışanların şüphelenmemesi için de Gülten Y. adına 9 ayrı bankaya açılan hesapları kullanıyor ve toplanan paralar merkezi Şanlıurfa olan ana hesaba yatırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X