Bursa’da dolandırıcıların yeni taktiği: ‘Canlı bomba’

Bursa’da kendini emniyet amiri olarak tanıtan dolandırıcılar, telefon açtıkları vatandaşa ” Ulu Cami yanında yaşanan canlı bomba eyleminin ardından kuyumcu soyuldu. Altınlar sizin evdeymiş. Evinizi aramamız gerekli” dedikleri vatandaşın tüm parasını aldı.

Bursa’da dolandırıcıların yeni taktiği: ‘Canlı bomba’

Olay merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendini emniyet amiri olarak tanıtarak 82 yaşındaki H.K.’yı arayan dolandırıcılar, “Ulu Cami yanındaki patlamadan sonra çevredeki kuyumcular soyuldu. Altın ve paraların sizin evde olduğunu öğrendik. Evinizi arayacağız” dedi. Kuyumcudan çalınan altınların evinde olmadığını söyleyen H.K., evinin adresini verdi.

Kapıya dayanan dolandırıcılar tekrar polis olduklarını ve evin aranması gerektiğini söyledi. Yaşlı adam H.K.’ya “7 bin liram ve bin 400 euro var. Bunlar da benim birikimim” dedi. 25 yaşlarındaki dolandırıcı, yaşlı adamın bir anlık dalgınlığından yararlanarak evden kaçtı. H.K.’nın polis ekiplerine haber vermesinin ardından olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X