Bursa’da dolmuş ve taksi ücretlerine zam

Bursa’da dolmuş ve taksi ücretleri zamlandı.

Bursa’da dolmuş ve taksi ücretlerine zam

Kentte bugün itibari ile ulaşım ücretlerine gelen zamlarla dolmuş ücretleri kısa hatlar 2,25 lira, uzun hatlarda 2,50 lira, taksi açılış ücreti 3,10 lira, kilometre başı ise 2,70 lira oldu. Şehir merkezinden Uludağ’a çıkmak için 130 lira ücret ödenmesi gerekiyor.

Taksilerin yeni ücretleri, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya ilçelerini kapsarken, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın eski ücretleri, uzun sayılabilecek sürenin ardından, Ekim 2014 itibariyle yürürlüğe girmişti. 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yürürlüğe giren 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi’ne göre, kısıtlayıcı özel şartları bulunan Emirsultan, Alacahırka, Pınarbaşı ve Ahmetpaşa mezarlıklarına defin ücreti, 8 bin lira yerine 9 bin lira olurken, Bursa’da özel bir önemi bulunan Emirsultan Mezarlığı’ndaki sınırlı sayıdaki boş yer ücreti ise yeni zamla birlikte 27 bin lira yerine 30 bin lira oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X