Bursa’da dolu ve sel ekili alanlara zarar verdi

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, dün etkili olan dolu yağışı, ayçiçeği, buğday, üzüm bağları ile meyve bahçelerine zarar verdi.

Bursa’da dolu ve sel ekili alanlara zarar verdi

İnegöl’de dün etkili olan dolu ve bazı bölgelerdeki su baskınları ilçeye bağlı Dömez, Akbaşlar ve Çerkez Fındıklı mahallelerinde ekili alanlara zarar verdi. Üç mahallede bulunan ayçiçeği, buğday ve üzüm bağları ile meyve bahçelerinde büyük hasar oluştu. Yağış ve selden  Akbaşlar Mahallesi’nde 390, Dömez Mahallesi’nde de 3 bin 500 dönümlük ekili alan zarar gördü.

Akbaşlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Arslan, dolu ve ardından oluşan selin ekili alanlarda büyük hasar meydana getirdiğini belirterek, zararla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacaklarını söyledi. Çerkez Fındıklı Mahallesi Muhtarı Necmettin Aydın ise “Dolunun köyün iç kısımlarına bir zararı olmadı ama köyün üst kısımlarına zarar verdi. Üzüm bağlarının olduğu yaklaşık 15 dönümlük bir alanda dolunun zararı oldu” diye konuştu.

Dömez Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı ise dolu ve selin neredeyse tüm hanelerin ürünlerine zarar verdiğini kaydederek, “Her çiftçimizin ortalama 40 ile 50 bin lira arasında zararı var. Bu da yaklaşık 1.5- 2 milyon lirayı buluyor.  Mahallemizin toplam 6 bin dönümlük ekili alanı var. Bunların içinde ayçiçeği, buğday, üzüm bağları, nohut ve bostan. Şuan tam ekim zamanı olduğu için dolu ve sel büyük zarar verdi. Şuan tahmini olarak ekili alanlarımızın 3 bin 500 dönümü dolu ve selden zarar gördü. Çiftçilerimizin çoğunluğu sigorta da yaptırmadı. Yaşanan afetle ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunacağız. Mahallemizdeki çiftçilerimizin yaşanan bu afetten dolayı gördükleri zararın karşılanmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X