Bursa’da dostluk buluşması

Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’de her yıl düzenlediği ‘Türkçe Yaz Okulu’ programları, yurtdışındaki Türkoloji bölümlerinde Türkçe öğrenen öğrencilerin Türkiye’yi ve Türk kültürünü yakından tanımalarına olanak sunuyor.

Bursa’da dostluk buluşması

‘Türkçe Yaz Okulu’nun bu yılki katılımcılarından 60 öğrenci, bu hafta Bursa’daydı. Almanya, Macaristan, Bosna Hersek, Polonya ve Karadağ’dan Bursa’ya gelen öğrenciler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gönül Dostları Sofrası’nda düzenlenen yemekte keyifli anlar yaşayan öğrenciler, Türk kültürünün doyumsuz lezzetlerinin de tadına baktı.

Yemekte öğrencilere eşlik eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, öğrencilerin Türkçe eğitimlerinin önemine vurgu yaptı. Başkanvekili Karlık’ın Bursa’yı da tanıttığı programda, yabancı öğrenciler de Yunus Emre Enstitüsü’nün programı ile Türk kültürünü, tarihini ve sanatını yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek, organizasyona emek verenlere teşekkür etti.

Başkanvekili Karlık, öğrencilere Bursa’ya özgü hediyeler de verdi. İletişim dili olarak Türkçe’nin kullanıldığı organizasyonda, öğrenciler hem öğrendikleri Türkçe’yi pekiştirme, hem de Bursa’yı daha yakından tanıma ve gezme şansı buldu. Öğrencilerin Bursa programı kapsamında Kent Meydanı’na kurulan ”Dostluk TIR’ında” da eğlenceli bilgi yarışmaları yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X