Bursa’da eczacının uyanıklığı vurgunu önledi!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, doktorlara ait şifreleri kırarak düzenledikleri e-reçeteler ile eczanelerden pahalı kanser ilaçları alan biri kadın iki kişi suçüstü yakalandı.

Bursa’da eczacının uyanıklığı vurgunu önledi!

Rapor ve reçetelerin internet üzerinden verilmesini fırsat bilen vurguncular, Sağlık Bakanlığı tarafından doktorlara verilen internet şifrelerini kırarak, kanser ve kan kanseri gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan pahalı ilaçlara e-reçete düzenledi. Kendilerine karı-koca süsü veren vurguncular, geçen salı günü Mustafakemalpaşa’ya gelerek, ilçedeki eczaneleri gezdi. Zanlılar, ellerindeki reçetelerde yazılı olan pahalı ilaçları almaya başladı. Şahıslar, bir eczane çalışanının durumdan şüphelenmesi üzerine yakayı ele verdi.

Eczacının emniyete haber vermesiyle başlayan takip, dün öğle saatlerinde bir eczanede son buldu. Eczaneye yapılan operasyonda, ellerindeki reçetelerle yakalanan 24 yaşındaki D.G. isimli kadın ile Osman Yiğit B. (35) isimli şahıs gözaltına alındı. İlçede 3 farklı eczaneden 5’er bin liralık ilaç alan zanlılar, dördüncü eczanede yakalandı.

İfadelerinin alınmasının ardından dün gece nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Osman Yiğit B. tutuklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X