Bursa’da eğitimde alarm; ‘Okulu güncelleyemezsek kaos sürer’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Özel Bursa Kültür Okulları’nın kurucuları Zafer Bulut ve Yıldıray Sırakaya’nın dikkat çeken sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’da eğitimde alarm; ‘Okulu güncelleyemezsek kaos sürer’

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

40 yıl önce… Bursa’da marka 3 özel okul vardı. Bugün Bursa iş dünyasının, siyasetin ve bürokrasinin tanınmış isimlerinin çoğu Özel İnal Ertekin, İhsan Çizakça ve Namık Sözeri kolejlerinden yetişti.

Günümüzde…

Bursa’daki özel okul sayısı 500’ün üzerinde. Fakat, son 1 yılda 20’ye yakın özel okul kirasını ödeyemediği için tahliye edildi.

Hafta içinde…

Bursa’da hem özel okulların gelişimini, hem okul ve eğitim anlayışını Özel Bursa Kültür Okulları’nın kurucuları Zafer Bulut ve Yıldıray Sırakaya’yla konuştuk.

1994’te Kültür 2000 olarak kurulan, 2002’de Özel Bursa Kültür Okulları adını alan eğitim kurumunun iki kurucusu, okullarında farklı siyasi partilerin milletvekillerinin çocukları olduğunu söylerken, “500’ün üzerinde farklı alanlarda uzmanlaşmış öğrenci velimiz var” dediler.

Sonra da…

16 Aralık’ta, Özel Bursa Kültür Okulları evsahipliğinde gerçekleştirilecek Eğitimde Değişim Konferansı üzerine sohbet ettik.

Dediler ki:

“Çocukların ilgisi dijitalleşmeyle dağıldı. Okulların sosyalleşme alanı tartışmaya açılmalı.”

Bakışları şu:

“Okul yeniden cazibe merkezi haline gelmeli. Çocuğun okula gelme heyecanını arttırmak gerekiyor. Bu yönde yapılan çalışmalar var.”

Değişimin hedefine dikkat çektiler:

“Yeni nesil öğrenci sınıflarıyla çocuğun dikkati ve öğrenme becerisi artar.”

Yani…

“Öğrenciler kendi tasarladıkları yeni nesil sınıflarla okula geliş heyecanlarını da, öğrenme becerilerini de arttırırlar. Bunu bir an önce yaygınlaştırmak gerekiyor.”

Şunu da eklediler:

“Okullar, müfredatın dayatıldığı yer olmaktan çıkarılıp öğrencinin katılımını sağlayacak hale getirilmeli. Ne yazık ki okul öğrenciye dayatıldığı için reddedilen yer haline geliyor. Onun için ‘yeniden okul’ diyoruz.”

Çağrıları şu:

“Çocuğun sosyalleşme yeri okuldur. Okulu güncelleyemezsek kaos sürer. Okul, eğitimin yanında öğrencinin yeri olmalı.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X