Bursa’da emekli polis uyuşturucudan tutuklandı

Bursa İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan emekli polis memuru hakkında tutuklama kararı çıktı.

Bursa’da emekli polis uyuşturucudan tutuklandı

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 20 Ağustos 2015 tarihinde gözaltına alınan emekli polis memuru, hakim karşısına çıktı. Üzerinde çok miktarda uyuşturucu hap ve bir miktar toz esrar çıkan S.B.’nin daha önce polislik yaparken işlediği benzer suçlardan dolayı meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alındığı tarihten bu yana tutuklu olan S.B., İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı.

S.B. yaptığı savunmada, “Ben emekli polis memuruyum. Suç konusu maddelerin ele geçirildiği odayı Özgen G. adlı şahıstan kiralamıştım. Burada normalde tek başıma kalıyordum. Ancak zaman zaman daha önceden tanıdığım diğer sanık Sabri Ş.’de gelip benimle birlikte kalıyordu. Ben Özgen G.’den 3 numaralı odayı kiralamıştım. Ancak yaklaşık 10 gün önce 4 numaralı oda boşaldığı için 4 numaralı odaya taşınmıştık ve son olarak 4 numaralı odada sanık Sabri ile kalıyorduk. Olay günü polis bütün odalarda arama yapmasına rağmen, tutanaklarda 3 numaralı odada uyuşturucu madde bulunduğu iddia edildi. Halbuki, ben o zaman 3 numaralı odada kalmıyordum. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile benim bir ilgim yoktur. Kime ait olduğunu da bilmiyorum. Ben narkotikte görev yaptığım için uyuşturucu madde kullandığım olmuştur. Ancak ticaretini yapmadım. Benim kaldığım apartmandaki 2 numaralı odada kalan ve adını Enver olarak tanıtan ancak gerçek isminin Dursun olarak öğrendiğim kişinin burada uyuşturucu madde sattığına birkaç kez şahit olmuştum” diye konuştu.

“Bana bu kişiler tuzak kurmuş olabilirler”

S.B. savunmasının devamında “Hatta ev sahibi Özgen G. benden şüphelenince kendisine durumu anlattım. Kendisine de takip ettirdim. O da 2 numaralı odada uyuşturucu madde satıldığını görmüştü. Bana bu kişiler tuzak kurmuş olabilirler. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kiraladığım odada sanık Sabri zaman zaman gelip kalıyordu. Odada iki dolap vardı. Dolaplara ben eşyalarımı koyuyordum. Sabri’nin fazla bir eşyası yoktu. Kaldığında sadece üzerindeki kıyafetleri ve eşofmanlarını koyuyordu. Zaten sürekli benimle kalmıyordu. Benden uyuşturucu madde aldıklarını beyan eden tanıklar Özkan ve Şükrü’yü de tanımıyorum. Bu kişilere herhangi bir uyuşturucu madde satmadım. Beraatımı talep ederim” dedi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5. duruşmasına çıkan emekli polis memuru hakkında karar verildi. S.B. uyuşturucu bulundurmaktan ve ticaretini yapmaktan 8 yıl, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X