Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da en renkli koşu

Amerika’da başlayıp dünyaya yayılan ‘Renkli Koşu Festivali’ Bursa’da yapıldı. Bin 110 kişi rengarenk boyanarak, 5 kilometrelik parkuru tamamladı.

Amerika’da başlayıp dünyaya yayılan 'Renkli Koşu Festivali' Bursa’da yapıldı. Bin

Türkiye’de 4’üncüsü düzenlenen ‘Renkli Koşu Festivali’ Bursa Botanik Park’ta yapıldı. Yaklaşık bin 100 kişinin katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan festivalde katılımcılar rengarenk boyanarak 5 kilometrelik parkuru engelliler yararına koştu. Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen festivalde katılımcılar gönüllerince eğlendi.

Koşu öncesi kurulan sahnede dans gösterileri ve müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar, festivalin her yıl olması gerektiğine vurgu yaptı. 2017 yılının renkleri sarı, pembe, eflatun ve yeşil olarak belirlenirken, parkurun her bir kilometresinde katılımcıların üzerine bedensel ve zihinsel engelliler tarafından gıda boyasıyla renklendirilen mısır nişastası atıldı. Katılımcıların yüzde 64’ünü kadınlar oluştururken, çocukların da festivale ilgi gösterdi. Küçük bir köpek de sahibinin yanında renklere boyandı.

Ayrıca sahnede sunuculuk yapan Samet Şahin, kız arkadaşı Neslihan Ülkütaş’a binlerce kişinin önünde evlenme teklifinde bulundu.

109397 4941651109397 7078111109397 7537968109397 63415109397 9420781109397 5314720