Bursa’da enerjiye insansız hava aracı!

Elektrik şebekesini drone teknolojisi ile kontrol ederek zamandan büyük tasarruf edeceklerini açıklayan UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, bu yöntem sayesinde iş sağlığı ve güvenliğinden maliyet kontrolüne kadar birçok avantaj sağlandığının altını çizdi. 

Bursa’da enerjiye insansız hava aracı!

Güney Marmara’da 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, kesintisiz hizmet verebilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Müşteri memnuniyeti odaklı yatırımları hayata geçiren UEDAŞ, bünyesine kattığı insansız hava aracı ile 20 saatlik görevi dakikalara  indiriyor.

Yeni kullanılmaya başlanan drone  teknolojisinin insan gücünden dijitale dönüşüm anlamında bir başlangıç olduğunu belirten UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “İnsansız hava araçlarının bu sektöre girişi riskleri de azaltacaktır. Hata yapma riskini azaltarak, daha hassas ölçümler gerçekleştireceğiz. İnsansız hava aracı, özellikle hat ölçümleri ve kamulaştırma haritalarının oluşturulmasında ve mevcut sistemlerin dijitale çevrilmesinde çok büyük öneme sahip bir teknoloji. Bir projenin çizimi 3 ila 6 ay arasında sürerken bu teknoloji sayesinde bunun yüzde 25 ile 30 arasında düşeceğini düşünüyoruz. Bunun dışında da arıza yerlerinin tespiti ile ilgili AR-GE projemiz devam ediyor. Yine bu da kritik öneme sahip işlerden biri” dedi. Drone teknolojisi sayesinde zamandan büyük tasarruf sağlanacağının da vurgulayan Gökay Fatih Danacı, “İnsansız hava aracı, 20 saatlik görevi 4,5 dakikaya indiriyor. UEDAŞ, elektrik dağıtım tesislerinin harita ölçüm çalışmalarında 1 km’lik alanın yaklaşık 20 saatte çiziminin yapıldığı yersel yöntemler yerine aynı alanı yaklaşık 4,5 dakikada çizen drone teknolojisine geçtik. Bu yöntem iş sağlığı ve güvenliğinden maliyet kontrolüne kadar birçok avantaj sağladı” şeklinde konuştu.

BAYRAM HAZIRLIKLARI 

Seçim döneminde elektrik kesintisi ile ilgili herhangi bir sorunun yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını da paylaşan Danacı, “Dışsal etkenler sebebiyle arızalar yaşanabiliyor. Bunun için de nerede nasıl bir sorunla karşılaşabileceğini önceden analiz ederek oluşabilecek sorunların öncesinde önüne geçmek gerekiyor. Seçim döneminde kritik yerlerin güzergahlarını termal kameralarla kontrol ettik ve trafo kilitlerini yeniledik. 2 seçimi de sorunsuz geçirdik” açıklamalarında bulundu. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların bayramın doyasıya tadını çıkarması için tüm ekiplerin teyakkuza geçtiğini de ekleyen Danacı, bayrama hazır olduklarını söyledi. 

UEDAŞ’A GURUR VEREN ÖDÜL YILIN KADINI DESTEKLEYEN ŞİRKETİ

Kadınların iş hayatındaki varlığına ve kadınların toplumsal sorunlarına odaklanarak uzun yıllardır proje geliştirdiklerini de dile getiren Genel Müdür Gökay Danacı, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği tarafından Yılın Kadını Destekleyen Şirketi ödülüne layık görüldüklerini söyledi. Özellikle kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bilinci oluşturmak adına yürüttükleri çalışmalara önem verdiklerini aktaran Danacı, “Bu ödülün arkasında elbette çalışma arkadaşlarımız var. Kadınların iş hayatında olması gerekliliğinin önemine dikkat çekiyoruz ve bu konuda şirket olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün kadın istihdamını artırıyoruz. Esas amacımız, direkt arızada çalışan kadınların iş hayatına katılımını sağlamak” ifadelerini kullandı. VR teknolojisinden yararlanarak hayata geçirdikleri Enerjini Geleceğe Taşı projesi ile miniklere enerji tasarrufunun önemini anlatmak için okul ziyaretleri yaptıklarının da altını çizen Gökay Fatih Danacı, “Günümüzde dijitalle yoğun temas halinde olan çocuklarımıza, VR gözlükler ile enerji tasarrufu ve verimliliğine dair gerçekleri bu temastan yararlanarak öğretmek istedik. Geleceğe yeşil bir çevre bırakmak için enerji tüketimini azaltarak, verimli kullanılmasını sağlamamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE UEDAŞ ETKİSİ 

Elektrik dağıtım şirketleri arasında yapılan müşteri genel memnuniyet ve çağrı merkezi memnuniyet araştırmasında UEDAŞ’ın 2022 yılının Türkiye birincisi olduğunu da anımsatan Danacı, “Bizim için önemli bir başarı ancak biz sürdürelebilir bir memnuniyet istiyoruz. Bunun için de eksiklerimizi tamamlayarak müşteri ile sürekli temas halinde olmaya gayret ediyoruz. Bir yandan müşteri sorunlarını dinleyip sorunu takip ettiğimizi hissettirirken, diğer yandan ise operasyonel işlerimizde de en iyi seviyede olmak için sürekli çalışıyoruz. Arıza olmayan yerde memnuniyet artar” dedi. Tüm dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde kesintisiz elektrik için gece gündüz özveri ile çalıştıklarını da dile getiren Genel Müdür Danacı, dağıtım şirketi olarak pandemide başarılı bir sınav verdiklerini ve finansal etkilerini sübvanse ettiklerini söyledi. Danacı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın da makro ekonomik düzeni bozarak, enerji sektöründe fiyat artışlarının yaşanmasına neden olduğuna dikkat çekti.

‘AMACIMIZ İNSANA DOKUNMAK’

UEDAŞ olarak toplumsal sorunlardan bağımsız hareket edemeyeceklerini de kaydeden Genel Müdür Danacı, yıllardır devam eden sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra topluma yarar sağlayacak projeleri arttırmak istediklerini söyledi. Trafolar konuşuyor projesi ile trafo binalarının duvarlarını sosyal sorumluluğa açarak vatandaşların bilinçlenmesini hedeflediklerini anlatan Gökay Fatih Danacı diğer projelerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kadına şiddete dur de çağrısı, pandemi döneminde maske tak uyarısı, emniyet kemeri hayat kurtarır görselleri, kan verme mesajları gibi birçok konu bu duvarlarda yerini aldı. İlk uluslararası projemiz olan Şehrin Işıkları fotoğraf yarışması her yıl düzenlenmeye devam ediyor. Kardeşim Üşümesin projesi ile de köy okullarındaki binlerce öğrenciye ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. Bizim amacımız paylaşmak ve insanlara dokunmak.” Vatandaşları elektrik panoları ve hatlarının tehlikeli sınırlarına girmemeleri konusunda da uyaran Danacı, “Buralarda ölüm tehlikesi var. Enerji yararlı olduğu kadar tehlikeli de bir şey.  İşi ehillerine bırakmak gerekir arıza durumunda ekiplerimize haber verilmeli” dedi.

DEPREMİN KAHRAMANLARI 

UEDAŞ ekiplerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay’da çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürdüklerini de anlatan Gökay Fatih Danacı konuşmasına şöyle devam etti: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı öncülüğünde, AFAD koordinesinde UEDAŞ ekipleri, trafo bölgelerindeki bakım ve onarımları sağlarken, aydınlatma, ilave direk, iletken çekimi gibi çalışmalarla da enerji sürekliliğine destek sağlıyor. Seçim için Bursa’ya dönen ekiplerimiz yeniden yaraları sarmak için bölgeye geri dönecek. Acil ihtiyaçların karşılanması adına teknik ekipman desteği de sağladık. Yine ekip arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarında da yer aldı. Bu depremden sonra arama kurtarma ekibini genişleterek ekipman desteğini arttırmak için çalışmalara başladık. Öte yandan ise şirket olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan konteyner kentin içerisinde sosyal yaşam alanı oluşturuyoruz. Meslek edindirme, çocuklar için eğitim, psikolojik danışmanlık hizmetleri vereceğiz.” Enerji sektöründe işlerin durması gibi bir durum söz konusu olmadığına da değinen Danacı, 2023 yılı ilk yarısı değerlendirmesini ve beklentilerini paylaştı. Enerji sektörünün dünyanın ve Türkiye’nin yaşadığı olaylardan bağımsız düşünülemeyeceğinin de altını çizen Gökay Fatih Danacı, “Bu yıl ihalelerimizin hepsini yaptık. Seçim süreci ve deprem piyasa koşullarını da çok etkiledi. Malzeme tedariği açısından zorlandığımız bir dönemden geçtik. 2023 yılının ikinci yarısı için finansal olarak öngörülebilirlik biraz zor. Seçim atmosferinin tamamen dağılmasının ardından tahmin edilebilir düzeye gelebilir. Buna göre finansal analizlerimizi yaparak projelerimizi daha hızlı uygulamaya geçirebiliriz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X