Bursa’da fabrikada aşı dönemi başladı

Organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerle yerinde koronavirürs aşı uygulamasına başlandı. Bu kapsamda, Bursa’daki birçok fabrikadaki işçilerin bir kısmı aşılandı.

Bursa’da fabrikada aşı dönemi başladı

DERYA DEMİR PINAR

Koronavirüsün en etkin silahı olan aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan organize sanayı bölgelerinde mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması yapılacağı haberinin gelmesiyle birlikte Bursa’daki OSB’lerde aşılama başladı.

Aşılama çalışmalarının startı ilk etapta binin üzerinde işçisi bulunan fabrikalarda verildi. TOFAŞ’ta yürütülen aşılama çalışmalarına fabrika çalışanlarının ilgisi yoğun olurken, işçiler yerinde aşı uygulamasından mutlu olduklarını dile getirdi. İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “İşçi ya da çalışanlarımızı sağlık tesislerine getirmektense, biz onların ayağına gidip bulunduğu ortamda aşılamaya gayret ediyoruz. Sanayide çalışan işçilerin aşılanması için özel ekip oluşturduk. Uygun görülen fabrikalarda gerekli ortam sağlanarak yerinde aşılama uygulamasına geçtik” dedi.

YERİNDE HİZMET

Belirli bir potansiyelin üzerinde işçi çalıştıran fabrikalarda gerekli organizasyonu sağlayarak aşı çalışmalarına başladıklarını belirten Yavuzyılmaz, “Fabrikayla irtibat kuruyoruz. Uygun koşullara sahip olan yerlerde, biz de gerekli ekip ve ekipmanımızı takviye ederek, gerekirse ambulans desteğini de yanımızda bulundurarak aşılamayı yapıyoruz. Bursa’da 5-10 bin işçinin çalıştığı fabrikalar var. Bu işyerlerindeki vatandaşlarımızı, işçilerimiz ya da çalışanlarımızı sağlık tesislerimize getirmektense, biz onların ayaklarına giderek bulundukları ortamda aşılarını vuruyoruz” diye konuştu. Yavuzyılmaz, salı günü 44 bin 544 aşı yaparak yeni bir rekora daha imza attıklarını da dile getirdi.

İŞÇİ DE İŞVEREN DE MEMNUN…

Aşılama çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi İlçe Sağlık Müdürü Betül Bakış ise “İlk olarak binin üzerinde işçi bulunan yerlerde aşılamaya başladık. Önemli olan sağlıklı bir çalışma yönetmek. Çalışan da işveren de durumdan çok memnun. Hem iş kaybı önleniyor hem de işçinin ayağına hizmet gelmiş oluyor’ diye konuştu. TOFAŞ Sağlık Yöneticisi Dr. Bülent Aslanhan da, “6 odada aşı uygulaması yapıyoruz. Fabrikamızda şu ana kadar 600 kişiyi aşıladık. Hedefimiz 6 günde 7 bin 500 işçimizi de aşılamak” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X