Bursa’da Ferinaz protestosu

Bursa Kadınlar Platformu üyeleri, İran’ın Mahabad kentindeki bir otelde çalışan Kürt kökenli Ferinaz Hosrevani’nin şüpheli ölümünü protesto etti.

Bursa’da Ferinaz protestosu

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletindeki Mahabad kentinde, bir otelde çalışan kadının şüpheli ölümü Bursa’da protesto edildi.

Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde toplanan Bursa Kadınlar Platformu adına basın açıklamasını okuyan Pınar Aydoğan, kadına yönelik şiddetin ideolojik olduğunu savunarak tecavüzlerin durdurulması gerektiğini söyledi.

İran’ın Mahabad kentinde, kendisine yönelik tecavüz girişimi üzerine Ferinaz Hosrevani’nin intihar ettiğini, bununla ilgili protesto eylemleri düzenlendiğini dile getiren Aydoğan, “İran rejim güçleri ise suçluları yakalayıp yargının karşısına çıkarmak yerine olağanüstü hal ilan etmiş ve halka saldırmıştır. Ortadoğu ve dünyanın birçok yerinde devam eden kadın kırımına karşı süren mücadele, bugün Mahabad halkının ayaklanmasına dönüşmüştür” dedi.

Olayı kınayan Aydoğan, suçluların cezalandırılmasını istedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X