Bursa’da festival zamanı

En uzun soluklu kültür sanat organizasyonu olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’ bu yıl 25 Mayıs’ta başlıyor.

Bursa’da festival zamanı

MAHMUT DURGUT

 

Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Festival programını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Uluslararası Bursa Festivali, bu şehrin 54 yıllık geleneğidir. Festival şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, Bursa’yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir’ dedi. 

Bu yıl ki maliyeti 1.3 milyon TL olan festival 25 Mayıs’ta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle başlayıp, 15 Haziran Kenan Doğulu konseriyle son bulacak. 

DÜNYA RENKLERİ BULUŞACAK

Bursa, festival coşkusunun hemen ardından ise 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan geleneksel ‘Altın Karagöz Halk Dansları’ yarışmasıyla dünyanın tüm renklerini Bursa’da buluşturacak. Bu yıl yarışmaya Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Estonya, Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosta Rika, Kosova, KKTC, Macaristan, Makedonya, Rusya, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan’dan ekipler katılacak.

Tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, başkan yardımcısı Mehmet Erbak, yönetim kurulu üyeleri Sedat Çağlar, Necip Naci Doğru, Celal Beysel ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de hazır bulundu.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI

25 Mayıs: BBDSO ‘3 Soprano & 3 Tenor’

27 Mayıs: Zara

29 Mayıs: Kıraç & Yonca Lodi

30 Mayıs: Buzuki Orhan & Balkan Express

2 Haziran: Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Dostlar Beni Hatırlasın’

4 Haziran: Marika

5 Haziran: Türk Sanat Müziği Gecesi

9 Haziran: Europe

10 Haziran: İzmir Devler Opera ve Balesi ‘Lüküs Hayat’

12 Haziran: Rafet El Roman & Ezo

13 Haziran: Funda Arar

15 Haziran: Kenan Doğulu

7-12 Temmuz: Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X