Bursa’da FETÖ davası: Onar bin lira kefaletle serbest bırakıldılar

Haklarında dava açılan çoğu komiser biri firari 29 sanığın yargılanmasına devam edildi. Üçüncü duruşmada 10 tutuklu sanık onar bin lira kefaletle serbest bırakıldı.

Bursa’da FETÖ davası: Onar bin lira kefaletle serbest bırakıldılar

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, biri firari, 14’ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 10 sanık onar bin lira kefalet karşılığında serbest kaldı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, çoğu komiser olan ve bir bölümü açığa alınan tutuklu sanıklar, kaldıkları cezaevlerinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Tutuksuz sanıklar ve yakınları ile avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bu sanıklardan Ali Önür, Celal Gültoplu, Halil Özbaş, İsmet Yalçın, Muammer Güveli, Murat Soydaş, Mustafa Tolga Aydoğdu, Oktay Koçyiğit, Taner Saraç ve Sabri Karcı’nın onar bin lira kefalet yatırmaları karşılığında serbest bırakılmalarına, yurt dışı yasağı konularak adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X