Bursa’da FETÖ operasyonu: 32 gözaltı

Bursa’da FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’nda çalışan 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Düzenlenen operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa’da FETÖ operasyonu: 32 gözaltı

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt ile bağlantısının tespit edilmesi üzerine Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’nda çalışan 59 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir, Mustafakemalpaşa ilçeleri ile İstanbul’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda haklarına yakalama kararı bulunan 59 şüpheliden 32’si yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 27 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Şüphelilerin tamamının, örgütün kriptolu haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel olduğu, bazılarının ise örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya’ya para yatırdıkları öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X