Bursa’da FETÖ operasyonu: 9 kişi gözaltında

Bursa ve Çanakkale’de yapılan FETÖ operasyonunda KHK ile görevlerine son verilen aralarında SGK müfettiş yardımcısı ve öğretmenlerin de olduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa’da FETÖ operasyonu: 9 kişi gözaltında

Bülent Civanoğlu / OLAY

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bursa ve Çanakkale’de yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, KHK ile görevlerine son verilen aralarında SGK müfettiş yardımcısı ve öğretmenlerin de olduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

13 şahsa yönelik yapılan operasyonda 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 4 kişi için çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin, örgütün haberleşme aracı olan Bylock programını kullandığı, bazılarının FETÖ/PDY terör örgütü liderinin muhtelif zamanlarda vermiş olduğu talimata uyarak Bank Asya’yı kurtarmak amacıyla bankaya para yatırdıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar doğrultusunda FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı kapatılan derneklere üye oldukları tespit edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X